Antik & Vintage bútorraktár a Projekt Showroomban

Február 14-én újabb pop-up bolttal jelentkezik a Projekt Showroom. Ezúttal a lakberendezéshez kívánnak inspirációt adni azoknak, akiket a szervezőkhöz hasonlóan megérintett és elvarázsolt az antik bútorok napjainkban divatossá vált újraértelmezési módja. Felújított, vagy tetszés szerint felújítható székek, asztalok, tálalók, polcok, szekrények, ládák várják, hogy újra elnyerhessék funkciójukat, vagy egyszerűen csak díszítő elemmé váljanak új otthonukban.

A kép illusztráció

Az Projekt Showroom még az átalakításban is segít! Ha más színben szeretné valaki hazavinni a kiválasztott tárgyat, de nincs kedve bíbelődni vele, a csapat erre is kínál megoldást. Ráadásul a bolt teljes időtartama alatt a megvehető tárgyak kreatív felhasználásáról ötletel a Kicsi Ház bloggere, Szentgyörgyi Katalin. Így már csak kinek-kinek a bevállalósságán múlik, milyen formában kap még egy lehetőséget az élettől az a bútordarab, amelyre a választása esik.

A kép illusztráció

Az antik és a vintage, azaz az 1920-as és 1970-es évek között hétköznapi használatban lévő bútorok iránt érzett nosztalgia nem véletlenül hódít manapság. Nem csak a fogyasztói társadalommal szembeni fellépés és a környezetkímélő újrahasznosítás mozdítja rá az ódon tárgyak szerelmeseit ezekre a kiszuperált, gyakran kopott, elnyűtt külsejű lakberendezési kiegészítőkre. Talán még ennél is nagyobb vonzerőt jelentenek a korszak bútorainak lágy, szerethető formái, a lepergő festékrétegek alól kikandikáló nyers fa anyaga, és a tudat, hogy előttünk nem egy generációt kiszolgáltak már ezek a tárgyak. Egy-egy ilyen sokat látott darabot a maga kopottságában, vagy kissé felújítva, lecsiszolva, átfestve szívesen teszünk be a lakóterünkbe, hiszen még a legmodernebb berendezést is tökéletesen kiegészítheti.

A kép illusztráció

A vintage iránti lelkesedés kéz a kézben jár a csináld magad mozgalom terjedésével. A DIY (do it yourself), amellett, hogy igazi kalanddá teheti számunkra egy bútordarab használhatóvá tételének folyamatát, egyszerre lehetőséget ad arra is, hogy a korábban idegenek által használt tárgyak történetébe mi magunk is beléphessünk. Hogy ne csak megvásárlásával, de alakításával is a sajátunkká formáljuk őket.

A kép illusztráció

Projekt Showroom házigazdái az eddigi (gyerek- és karácsonyi-) pop-up boltokkal megkezdett hagyományt kívánják folytatni a bútorraktárral, illetve a mostantól havonta jelentkező boltokkal is. Aki február 14 és 24 között betér a Hajós utca 41-be, széles árspektrumban találhat a felújított és kopottan is dizájnos darabok mellett jó alapanyagot DIY projektekhez is. Nem kell internetes árverések híg tartalmából kimagozni azt az egy-két értékelhető darabot, ami érdekes lehet a számunkra, vagy hónapokon át bolhapiacok ízléstelen nippjei között böngészni, mire megtaláljuk az igazit. Ahogy már megszokhattuk, csupán az élmény kedvéért is érdemes lesz betérni a Hajós utcai projekttérbe. Ezúttal az installációt maguk a bútorok jelentik, amelyek között a korábbi boltokban berendezésül szolgáló darabok, köztük a sok kisgyerek által meglovagolt vidámparki hintaló is kalapács alá kerül majd.

Az esemény Facebook oldala itt található: facebook.com/events/492829574096890/?ref=22