7/7 design

A 7/7 egy nő és egy férfi művészeti egységét jeleníti meg, egészen pontosan Góg Angéla és Forrai Ferenc közös ötlet-grafika-design- és sütemény műhelye áll mögötte. A műhely szót nem véletlenül használtam, hiszen Angélát már ismerhetitek kedvenc kávézónk, a Műhely kávézó és galéria kapcsán (bingó, ő az egyik helyes kis műhelyes), Ferkó pedig boroscímkéiről (is) híres tervező grafikus, s amolyan önkéntes műhelymindenes. Neki köszönhető a kávézó arculata is, de a Kisüzemben is találkozhattatok már vele. Hamarosan pedig még nagyobb élményt nyújt majd a Batthyány térhez közeli kuckó, hiszen fala és pultja új színekkel, ízekkel, játékos és elgondolkodtató üzenetekkel egészül ki, 7/7 módra, rendszeresen megújulva.

A 7/7 időszámítása öt évvel ezelőtt kezdődött, akkor ismerte meg egymást ugyanis Angéla és Ferkó. Azóta pedig több szálon is összefonódott életük, s már nem csak rozét vagy kakaót szürcsölnek esténként, hanem egymás munkáját is segítik, reflektálnak a másik ötleteire, no meg közös álmaikat dédelgetik, váltják valóra és mutatják be a Műhelyben (és persze mesélnek a Stilblognak és a Stilblog olvasóinak). 😉

Terveik szerint ünnepek és különféle egyéb témák köré építik majd közös remekeiket, nem véletlen hát a valentin-napi bemutatkozás. A nő-férfi kapcsolat kérdéseire Ferkó már korábban is adott sajátos feleleteket egy szekszárdi kiállításon (T mint Teri, amit március 7-ig még megtekinthettek a Szekszárdi Bormúzeumban), Angélával azonban továbbgondolták a grafikákat, s meg sem álltak az egyedi süteményekig, kitűzőkig, ceruzákig és ékszerekig.

Ferkó grafikáin és a tárgyakon látható piros és kék szín, a T és az F betű (Teri és Feri), a betűk és ikonok játéka, a gondosan kiválasztott idézetek mind-mind a párkapcsolatok világába kalauzolnak el. Egyszerre huncutul és komoly őszinteséggel mesélnek a nő és férfi közötti kezdeti tűzről, kíváncsiságról, figyelemről, egybeolvadásról, majd az azt követő megszokásról, kilengésről, ösztönös kapcsolódási pontokról, az egykori szerelem lecsupaszodásáról.

Az ehhez passzoló sütemények pedig… Azt eddig is tudtam, hogy Angéla desszertjei maximális pontot érdemelnek, de az új, csomagolt formula is 7-ből 7-et érdemel. 😉 A 7/7 designba bújtatott pakkok egyébként kekszeket és muffinokat rejtenek, melyeket a kisebbek elcsipegethetnek, a nagyobbak pedig elajándékozhatnak és minden tekintetben megemészthetnek.

A nemsokára debütáló 7/7 első csomagolásait, tárgyait és édességeit a Műhelyben keressétek, nézzétek, olvassátok, vegyétek, vigyétek, rendeljétek, aztán pedig, ha magatokhoz tértetek, figyeljetek és vigyázzatok pár- és egyéb kapcsolataitokra!

Fotó: Krulik Marcell