Wes Anderson és Roman Coppola Budapesten

A Prada Candy reklámfilm néhány nap alatt hatalmas sikerrel járta be a világot, azt azonban nem mindenki tudja, hogy a film Budapesten forgott, a hazai Pioneer Productions közreműködésével. A stáb megfordult a Párizsi Udvarban és a Csepeli Munkásotthonban is, a díszlet néhány darabja pedig a számunkra igen kedves Möbelkunstból származik.

Azt gondoltam, hogy a Prada meg én egészen elképzelhetetlenül messze vagyunk egymástól és hogy ez a távolság bizonyosan áthidalhatatlan. De nem kellett hozzá sok, hogy meggyőzzenek az ellenkezőjéről, csupán Wes Anderson és Roman Coppola alkotópárosa Darius Khondji operatőrrel kiegészülve, akik ezúttal is hozzák a tőlük jól megszokott és fenntartások nélkül megszeretett vizualitást és hangulatot. Ráadásként kapjuk még a szépséges Léa Seydoux-t is, akit az egyébként elég selejt Francia szépség óta kedvelünk nagyon.

A filmmel kapcsolatban pedig igazán sokmindenre lehetünk büszkék, hiszen önmagában már az is örömteljes, hogy az alkotópáros kedvet érzett Budapesten dolgozni. A forgatás hazai partnere a Pioneer Producions volt, a feszes négy napos munka valószínűleg a stáb több tagja számára marad felejthetetlen, fantasztikus élmény.

A díszletekhez néhány bútor és kiegészítô az egyik legkedvesebb hazai bútoros cégünktôl, a Möbelkunsttól származik, akik készséggel és maximális profizmussal járultak hozzá a munka sikeréhez. A hazai stáb egyébként tényleg rendkívül jól teljesített, a berendezett díszlet olyannyira tökéletesen sikeredett, hogy változtatás nélkül átment Anderson szűrőjén.

A képen látható nagyobb bútorok a forgatás óta már elkeltek, a berakásos sideboard-ot például részben azért vette meg egy svájci lány, mert megtudta, hogy szerepelt a filmben. Naná! Az alábbi kiegészítők azonban megvannak még, szóval ha szeretnétek egy darabot a Prada Candyből, itt a vissza nem térő lehetőség!

Mi a magunk részéről nagyon büszkék vagyunk a kisfilmre, gratulálunk az alkotóknak és reméljük, hogy a rendezőpáros nem most dolgozott utoljára Budapesten!