Magyar design a Hungexpon

2013 április 10. és 14. között újra MAGYAR DESIGN stand az OTTHONDesign kiállításon!

A tavalyi kedvező fogadtatás után, a Hungexpo idén is lehetőséget ad fiatal magyar tervezőknek alkotásaik kiállítására a G pavilonban. A hazai bútor- és (berendezési) tárgy-tervezés olyan újdonságai kerültek a Design Terminál együttműködésével kiválasztásra, amelyek méltán számíthatnak mind a szakmai, mind a széles nagyközönség érdeklődésére.

Falburkolatok, faliórák, világítótestek, íróasztalok, ülőalkalmatosságok, komódok és polcok találhatók az idei kínálatban, amelyek megjelenésükben híven tükrözik az aktuális irányzatokat: a letisztult formák és finom kidolgozások csakúgy tettenérhetők, mint a természetes anyagok szinte nyers formájukban, de újszerű felhasználásban. Az újraértelmezés, mint alkotó erő, a design világában mindig is jelen volt, de napjainkra már a korszerű gondolkodásmód részévé is vált.

A MAGYAR DESIGN standhoz kapcsolódva a Medence Csoport « kézzelfoghatóan » is példát mutat erre a szemléletre, ugyanis kiállításukon a látogatók nemcsak megtekinthetik a tervezők alkotásait, hanem maguk is készíthetnek használati tárgyakat, természetesen újrahasznosítással.

A design szóban is jelen lesz, április 10-én, szerdán szakmai konferenciának és kerekasztal beszélgetésnek ad helyet a G pavilon konferenciaterme, alkalmat teremtve a szakma képviselőinek a találkozásra és az eszmecserére.

DESIGN KONFERENCIA AZ OTTHONDESIGN KIÁLLÍTÁSON 

2013. április 10. szerda Hungexpo, G pavilon VIP konferencia terem

10.30 Startup, építsd fel magad! Mert a design bizony üzlet is. előadó: POS1T1ON – Hazai és nemzetközi bútortervezési tapasztalatok

11.00 Eldobható design? Na boom? – előadó: F. Kovács Attila és Megyesi Zsuzsa (a+z Design)
„Az idő felpörgött, a világ összezsugorodott, a design az állandóan változó divat része lett. A Designboom nevű mértékadó angol webes szakújság hetenként fedez fel és repít körbe a neten új design trendeket, tervezőket, köztük minket is. Iszonyatos a dömping, a design a virtuális térben szinte mindent elönt. Mi lehet az érték, és van-e még egyáltalán értelme bármit is tervezni és Andy Warhollal szólva 15 percig híresnek lenni?”

11.30 Magyar bútor, magyar lakberendezés – az eklektika világa? – előadó: Wilheim Gábor (Magyar Bútor- és Faipari Szövetség elnöke) Mekkora az esélye annak, hogy az átlag magyar vásárló dizájn terméket választ?

12.00 Globális LOKÁL by designologist – előadó: Karsai Dina (enteriőrtervező, designer, a « designologist »,
valamint a UNITED FUTURE mozgalom alapítója)
Intuitív használatra alkalmas életterek, balkon cyber és városi bungi
Az élhető és érthető projektek funkcionális modellje: a pici – lehet az akár egy városi köztér, intim otthon, vagy egy, a designon keresztül beemelt társadalmi projekt. Körbejárjuk, hogy a design nem stílus, hanem hozzáállás kérdése, valamint, hogy nem cél, hanem eszköz, amellyel jelentősen alakíthatjuk a jövőt.

12.30 Kerekasztal beszélgetés az előadókkal az elhangzottakról – moderátor: Szépvölgyi Viktória
A konferencián való részvétel ingyenes, amennyiben regsiztráltok az alábbi linkre kattintva:

http://www.otthon-design.hu/index.php?permalink=md