Record Store Day a Musiclandben!

Hihetetlennek tűnhet, de vannak még olyanok, akik előszeretettel járnak lemezboltba zenét vásárolni, hallgatni, nézelődni, zenéről beszélgetni, vagy barátkozni. A 2008 óta  világszerte megrendezett Record Store Day a zenét, a független lemezboltok létjogosultságát és a művészetet ünnepli, melyhez idén immáron harmadik alkalommal kedvenc budapesti lemezboltunk, a Musicland  is csatlakozik!

A Record Store Day először 2007-ben független lemezboltok tulajdonosainak és munkatársainak szervezésében valósult meg azzal a céllal, hogy az Egyesült Államokban működő több, mint 700 független lemezbolt, és a hozzájuk csatlakozó többezer kis üzlet világszerte helyi zenészekkel közösen ünnepelje a zenét és a művészetet. A Record Store Day alkalmával rendszerint különleges kiadáványok jellenek meg, kis koncertek és performanszok kapnak helyet lemezboltokban, a rajongók a hagyományos koncertszituációhoz képest sokkal közvetlenebb, barátságosabb közegben találkozhatnak, beszélgethetnek a művészekkel.

A Record Store Day nemzetközi zeneünnepét hivatalosan 2008 április 19-én indította útjára a Metallica San Franciscoban, és a hagyományt követve minden év áprilisának harmadik hétvégéjén újra megrendezik. Budapesten idén harmadik alkalommal csatlakozhatunk a zeneünnephez a Musicland szervezésében megvalósuló két napos minifesztivál keretében.

A Musicland programjának szombati alkalmával a csajoké a főszerep, Péterfy Bori, Marge és Rutkai Bori játszik az Almásy téri lemezboltban. A koncertek előtt, között és után dj-k szórakoztatják a nagyérdeműt, akik a hétvégén ráadásul 10% kedvezménnyel válogathatnak a Musicland kínálatából.

SZOMBATI KONCERTEK:
13:00 Péterfy Bori & Love Band (Nemakusztik! Minidiszkó!)
15:00 Marge (Exkluzív RSD kislemezbemutató)
17:00 Rutkai Bori & Specko Jedno

DJ-k:
A koncertek előtt és után szinte egész nap:
HOLALO+Lamantin+Psycho Galore+Designer Drums

Vasárnap pedig a fiúk jönnek:

VASÁRNAPI KONCERTEK:
13:00 The Somersault Boy (Sickpop)
15:00 Egyedi Péter (Óriás, Isten Háta Mögött)
17:00 Hangmás Minimál

DJk:
A koncertek előtt és után szinte egész nap:
HOLALO+Lamantin+Psycho Galore+Designer Drums


View Larger Map

Ha nem tudtok személyesen eljönni, élőben a neten is követhetitek a Record Store Day budapesti programját, ITT!

A belépés a koncertekre ingyenes, lesz málnaszörp és jaffa is, a koncertek pedig a fenti időpontokban pontosan kezdődnek!

Nyitvatartás: 11.00 – 19.00

Gyertek!

facebook.com/musicland.hu