Works.io – A Művészeti, szakmai portfóliók új standardja

A Works.io budapesti művészeti-tech startup örömmel jelenti be a művészek, művészeti szakemberek és művészetkedvelők közösségének, hogy elindítja művészeknek készített online alkalmazását.

A Works.io egy ingyenes online eszköz művészek számára, amely a művész-portfóliónak új standardokat állít. Works.io profillal folyamatosan naprakész szakmai információk tehetők közzé és így könnyedén menedzselhető a művészeti karrier. A jelenlegi béta verzió hasznos és könnyen kezelhető funkciókat kínál, mely többek között segít a művész-karrier két legalapvetőbb elemét, a CV-t és a portfóliót kezelni és szervezni. Intuitív felülettel, standardizált leírásokkal és automatikusan generált megjelenítéssel…..

A minimalista, redukált fekete/fehér dizájn a művészek és az alkotások számára egy letisztult prezentációs keretet kínál.

“A Works.io nem csak egy újabb portfolió oldal, hanem egy kifejezetten művészekre szabott megoldás – túl azon, hogy egy bemutató felület egyben egy menedzsment eszköz, mely művészeti karrierek igényeinek felel meg” – mutatja be a svájci Patrick Urwyler , a Works.io alapítója, művészettörténész és a budapesti Chimera-Project galéria tulajdonosa. A kanadai Abe Han, UX-designer és fejlesztő, a Works.io társalapítója hozzáfűzi: “a jelenlegi béta verzió csak az első lépés a víziónk felé, valójában egy művészek köré szervezett platformot építünk, mely eddig nem létező, s korábban elképzelhetetlen minőségű kapcsolódásokat teremt.”

Abe Han és Patrick Urwyler Budapesten él és dolgozik, most azonban átmenetileg Prágában állomásoznak, hogy a vezető cseh startup accelerator program, a Startup-Yard keretein belül tökéletesítsék alkalmazásukat. A tesztelés kiindulópontja ugyanakkor a magyar főváros maradt, ahol a két alapító helyi művészekkel dolgozott együtt a Works.io finomhangolásán. A Works.io-t 2013. június 5-én publikálják a prágai MeetFactory-ban. Addig is a már elérhető nyilvános béta verzió startra kész, hogy méltó platformot teremtsen a művészeknek és műveiknek.

works.io
works.io/mark-fridvalszki
works.io/marton-nemes

zp8497586rq