DiP – Megérkezett Budapest legújabb design vására

A közelmúltban értesültünk róla, hogy új, közösségi alapon szervezőső design vásár készül Budapesten, a Király utcai Central Passageban, a Gödör Klub területén. Örömmel fogadtuk a kezdeményezést és most részletesen el is meséljük, mire számíthattok vasárnap a DiP – Design Passage vásár alkalmával.


Jó látni, hogy a hosszú ideig élettelen Central Passage az utóbbi időben egyre izgalmasabb kezdeményezéseknek ad otthont, köszönhetően a Gödör Klub befogadó, támogató szellemiségének. Kezdődött a Közös Piac termelői vásárral, melyet a nyáron már kétheti rendszerességgel látogathatnak a termelői finomságokra vágyók, a legfrissebb újdonság pedig a DiP csapata által szervezett Design Passage kreatív vására, ahol hazai designerek grafikái, lakberendezési tárgyai, kiegészítői várják az érdeklődőket.

Az egész napos (11-19 óráig tartó) program első alkalommal most vasárnap, 2013. június 16-án nyitja meg kapuit  a megújult Gödör Klubnak is helyet adó Central Passage-ban (1061 Király u. 8.) A Deák tértől néhány lépésnyire a Király utcából nyíló fedett passzázs ideális helyszín egy művészeti vásár számára könnyű megközelíthetősége és az időjárás viszontagságaitól való védettsége miatt egyaránt. Könnyedén útba ejthető, akár a délelőtti piacozás alkalmával, akár ebéd utáni sétaként.

Budapest legújabb design vására alulról szerveződően, a tervezők kezdeményezésére és aktív közreműködésével jött létre. A Design Passage válogatott alkotók színvonalas portékáival várja az érdeklődőket. A színes kínálatban ruhák, ékszerek és egyéb kiegészítők, grafikák, fotók, lakberendezési tárgyak illetve játékok is megtalálhatók lesznek. A közösségi szemléletű szervezés megalapozza a barátságos, közvetlen hangulatot, a koncepció fontos eleme, hogy lehetőség legyen a kiállítók és vásárlók közötti valódi kapcsolat kialakítására. Nem hidegen csillogó üzletek zárt vitrinjei mögött sorakoznak a tárgyak és a tervezők is sokkal többé válnak cédulákra írt neveknél. Hangsúlyos elem a fenntarthatóság és a társadalmi felelősségvállalás gondolatának támogatása a vásár teljes szervezése során. A DiP közvetlen kapcsolatot, élő környezetet, kulisszatitkokat és mindenekelőtt egy igazán jó hangulatú programot kínál.

A tikkasztó hőségben is hűvös, de esős időben is védett, teljes egészében fedett passzázsban délután kettőtől a Cellux Csoport tart kreatív foglalkozást, ahol kicsik és nagyok egyaránt kiélhetik kreativitásukat. A hangulatot a lüktető belváros atmoszférája, kellemes zene, tarka bazári hangulat és a megújult Gödör Klub garantálja!

A DiP még a hét végéig, egészen pontosan péntekig várja tervezők jelentkezését a  dip.design.passage@gmail.com email címen, vagy a DiP Facebook oldalán.

Dip – Design Passage

Júnus 16. 11.00 – 19.00

Central Passage – 1060 Budapest, Király utca 8.

 

zp8497586rq