Megérkezett a Budapest Design Map

Remek, design túrával egybekötött ismertető keretében mutatkozott be a Design Hét idei újdonsága a Budapest Design Map tematikus design térképe és a hozzá készült szép és okos mobilalkalmazás.

A Design Hét Budapest (2013. szeptember 27 – október 6.) tizedik évfordulójának megünneplése jegyében a fesztivál idén számos újdonsággal is jelentkezik, melyek sorában kiemelt helyet foglal el az első alkalommal megjelenő Budapest Design Map. A térkép nyomtatott verziója megtalálható a rajta szereplő design pontokon, köztük a Design Terminálban (Budapest 1051, Erzsébet tér 13.), míg a mobil alkalmazás ingyenesen letölthető az AppStore-ból és a Google Play webáruházból.

A Budapest Design Map elkészítése időszerű volt már, hiszen Budapest belvárosában hemzsegnek a jobbnál jobb design boltok, lakberendezés üzletek, galériák – a Magyar Formatervezési Tanács megbízásából készült térkép 134 design tematikus lokációt tüntet fel. A térkép csodás grafikai megjelenése és a mobilalkalmazás designja José Simon munkáját, a remek fejlesztés pedig a Locato csapatét dícséri.

   

Az alkalmazást ma ki is próbáltuk a Design Hét sajtótúrájának alkalmával. A térképen található néhány helyszínt körbejárva nyomkodtunk, lapozgattunk, olvasgattunk és még a kánikula sem szegte kedvünket, jó kis séta volt!

Megfordultunk a Retrockban, megcsodáltuk a VA Design klasszikus designbútorgyűjteményét, az Elektrotechnikai Múzem neonfeliratait, megismerkedtünk a Lomo műfaj kínálta fotográfia lehetőségeivel és a túra végén a Zangio csokiműhely finomságainak lenyűgöző élményével búcsúztunk.

A térkép tervezésének koncepciója során fontos szempont volt, hogy az alkalmazás offline is teljes funkcionalitásában használható legyen, így a külföldi látogató megússza a horror roaming díjakat, ha pedig egy-egy design pont mélyebben érdekli, a térkép azonnal átvezet a boltok weboldalára, így nyújtva teljeskörű információt egy-egy helyszínről. A Budapest Design Map alkalmazás a várostérképben elhelyezett, és név, tematikus csoport, illetve elhelyezkedés alapján kereshető design pontokról alapinformációkat (cím, nyitva tartás, weboldal, rövid leírás, stb.) és fotókat is tartalmaz.

A térkép nyomtatott verziója megtalálható a rajta szereplő design pontokon, köztük a Design Terminálban (Budapest 1051, Erzsébet tér 13.), míg a mobil alkalmazás ingyenesen letölthető az AppStore-ból és a Google Play webáruházból. Használjátok előszeretettel!

facebook.com/budapestdesignweek

 

zp8497586rq