Rozi – fából készült napszemüvegek Kecskemétről

A közelmúltban indult hazai napszemüvegmárkát mutatunk most be – a Rozi Sunglasses Németh Paula és Kis Arnold közös márkája, melynek kollekciójában kizárólag fából, kézi munkával készült különleges darabokat találunk.

“Napszemüvegfüggő vagyok. Mindig újabb és újabb modellekért rajongtam, de mindegyiken volt valami, amit másként csináltam volna. Lassacskán összeállt a kép, milyen is az én elképzelt szemüvegem. A legfontosabb, hogy első pillantásra szerethető legyen.” – meséli Kis Arnold, a márka alapítója a kezdeti ötletekkel kapcsoltban.

Az ötlet megszületését két év termékfejlesztés követte. Ennyi idő alatt találták meg a tervezők a tökéletes anyagot, formát és az ideális megmunkálási technológiát, és íme, mostanra elkészült a Rozi Sunglasses első kollekciója.

A Rozi Sunglasses kollekciójának darabjai egy Kecskeméti manufaktúrában készülnek, a formatervezés és anyagválasztás első lépéseitől egészen a gyártás utolsó fázisáig. A márka számára fontos a természetes anyaghasználat, a kézi munka minősége és egyedisége. A tervezőpáros meggyőződése szerint a jövő az újrafelfedezett alkotókészségben rejlik, az emberi kreativitás és kézügyesség által olyan egyedi termékek születhetnek, melyek új minőséget jelentenek a tárgyak használhatóságában, élvezhetőségében.

A Rozi design kortól és nemtől független klasszikus formákat tartalmaz, melyre a letisztult, egyszerű vonalvezetés, a természetesség, az aprólékosan kidolgozott részletek egyaránt jellemzőek. A keretek nyolc réteg vastagságú rajzos juharból készülnek kétszer késelt dió, vagy ében fedőréteggel. A sajátragasztású rétegelt lemez többlépcsős kézi csiszolásnak és a bőrbarát olajkezelésnek köszönhetően éri el a kellő finomságot, ezért orrpad nélkül is kényelmes a rendkívül könnyű Rozi Sunglasses darabok viselete.

A szemüvegek karcálló lencséit a világ vezető lencsegyártója a Hoya állítja elő, melyek természetesen 100%-os UVA és UVB szűrést biztosítanak. A különleges fazsanérok a világ legkeményebb fájából, ébenből készülnek három-öt rétegben. A tartósságot az anyag keménysége garantálja.

A Rozi Sunglasses termékeit megtaláljátok a márka saját webshopjában.

www.rozishop.com

zp8497586rq