Cicu szőre túllóg a vonalon – Hamarosan érkezik a Mindenki tud rajzolni folytatása

A Mindenki tud rajzolni című könyvet még tavaly karácsonykor fedeztem fel és szeretettem meg első szempillantásra. Az eltelt bő fél év során a Scolar Kiadó gondozásában megjelent képes foglalkoztató könyv első ötezer példánya el is fogyott, én pedig kíváncsi voltam, mi lehet Barabás Zsófi és Moizer Zsuzsa következő terve, ellátogattam hát műtermükbe, ahol álmokról, sikerekről, gyerekekről, szülőkről és alkotásról beszélgettünk.

A Mindenki tud rajzolni egy első sorban ovisoknak és kisiskolásoknak szóló kreativitást fejlesztő foglalkoztató könyv, mely tizenkét karakter történetein keresztül csinál kedvet a gyerekeknek rajzoláshoz, színezéshez, történetmeséléshez. Az első kötet hatalmas sikerén felbuzdulva a képzőművész alkotók és a Scolar Kiadó tovább szövi a könyvben megismert és megszeretett karakterek történeteit – ezúttal Cicun, és Buborékon, a labirintusszörnyön a sor, hogy kedvet csináljanak a gyereknek a rajzoláshoz és kreativitáshoz. Zsófi éppen nagy erőkkel rajzolja Buborék történetét, melyből  kiderül majd, hogy mindenki másmilyen, Zsuzsa pedig Cicut repíti kalandos és különös álomvilágba, ahová ceruzával és filccel kísérthetik őt el (nemcsak) a gyerekek.  A jövőben nagy valószínűséggel megjelenik az első kiadvány angol nyelven is, illetve kilátásban van még egy frankfurti kiállítás is – igazi sikertörténet!

Zsófi és Zsuzsa ha éppen nem a műteremben alkotnak, gyakran tartanak foglalkoztató programokat gyerekeknek, melynek keretében bebizonyítják személyesen is, hogy valóban mindenki tud rajzolni. A képzőművész-szerzők nem csupán pedagógus végzettségüknek köszönhetően találják meg azonnal a hangot a kicsikkel – egyszerűen hisznek bennük, fantáziát látnak minden alkotásban, meggyőződésük, hogy nincs csúnya rajz, ahogy ügyetlen kéz sincs, a lényeg az érdeklődés felébresztése, a készség fejlesztése, a kedv fenntartása és a sikerélmény biztosítása, és mindez kizárólag szemlélet függvénye.

Egy-egy foglalkozás végére a legfélénkebb kisfiú tervezi a legmenőbb Darth Vader álarcot, és aki otthon rá se néz a mandarinra, Zsófival marokszámra habzsolja az apuka legnagyobb meglepetésére. Kicsi csodák és hatalmas sikerek szegélyezik a hölgyek alkotómunkásságának útját, melyről nagy örömmel mesélnek, és az ember valóban végestelen végig tudná hallgatni hol iszonyú vicces, hol egészen megható történeteiket, melyeket a gyerekek mellett élnek át.

Az új könyvek őszre lesznek készen, és hatalmas örömünkre lesz Mindenki tud rajzolni a Stilblog Design Hetes programján is: október 5-én szombaton élőben rajzolhattok Zsuzsával és Zsófival! Aki pedig hozzám hasonlóan beleszerelmesedett a könyvbe, most póló és táska formájában is hozzájuthat, büszkeség!

A Mindenki tud rajzolni című könyv megvásárolható a Scolar Kiadó weboldalán.

www.facebook.com/mindenkitudrajzolni

zp8497586rq