Creative Mornings városi témában

Az augusztusi CreativeMornings Budapest előadója az aktuális globális “urbanism” téma pesti szakértője, a futárkultúra meghatározó alakja, a 10 éve működő HajtásPajtás egyik vezetője, a legsikeresebb hazai civil kezdeményezés, a CriticalMass Hungary egyik főszervezője, Sinya.

Sinya nem mellesleg ismert mikroblogger, illetve a Kegyelemkettes butapunk zenekar frontembere, akinek ezúttal kivételesen nem azt a kérdést teszi fel a CM szervezőcsapata, hogy ugye lesz még CriticalMass??? Hanem inkább azt, hogy mitől jó élni egy városban és milyen szerepe van ebben a közlekedésnek.

Arról lesz szó, hogy az autómentes közlekedés nem a világ vége: a Margit híd lezárása nem okozott apokalipszist, és gyaloghidat sem kellett építeni, hanem mondjuk lezárni a Lánchidat. Meg arról, hogy minek veszünk autót, hogy kimehessünk a város szélén elhelyezett szupermarketekbe nagybevásárlást tartani, ahelyett, hogy átbringáznánk a szomszéd kisboltba. Miközben a belvárosban az autósok dugóban ülnek vagy parkolóhelyet keresnek, robogósok, biciklisek, gördeszkások flowban suhannak, a közösségi közlekedés és az alternatív megoldások sokkal oldottabb, normálisabb városi életet tesznek lehetővé.

Ehhez persze szemléletváltásra van szükség, ami sok szereplőn múlik: ugyanúgy felelősök az autósok, a bringások, a városlakók, mint a városvezetés – Sinya pedig azt mondja el, hogy mit tehet, mit tett az elmúlt években hozzá mindehhez egy olyan szerveződés, mint a CriticalMass vagy a Kerékpárosklub.

Tartsatok velünk pénteken egy közös reggelire a Toldi moziban, szeretettel vár mindenkit a Creative Mornings csapata! A belépés regisztrációhoz között, regisztrálni itt tudtok: http://cmbdpaugusztus.eventbrite.com

A Creative Mornings híreiről, eseményeiről a Facebookon keresztül értesülhettek!

 

facebook.com/CreativeMorningsBudapest