KLARA KALICZ

A Klara Kalicz márka 2011-ben indult útjára Budapesten. Klára mielőtt elindította volna saját márkáját, a London College Of Fashion ösztöndíjasa volt, diplomáját a MOME-n szerezte.

Klára ruhái a művészet és a divat közötti vékony mezsgyén lebegnek. Gyakran inkább konceptuális, művészeti alkotások, mint hétköznapi darabok. Ezt a világot ösztönösen, expresszionista módon teremti meg a tervező, ihletet merítve a kortárs művészetből, irodalomból és filmekből.

 

A Klara Kalicz ruhák mély érzelmi világot és egyedülálló látásmódot tükröznek. A ruhák intelligens, megalkuvást nem tűrő, érzékeny emberek számára készülnek. Klára a saját márkájának tervezése mellett számos más művészeti projektben is részt vesz, színházi projektek, filmek és videó klipek jelmezei viselik kézjegyét.

A Klara Kalicz 2014-es nyári kollekció idén debütált a Berlin Fashion Week-en.  A kollekció darabjainak fő jellegzetessége a karakteres fémdíszítés, mely különleges vizuális élményt nyújt: egy élvezetes játék a szövet mélyfeketéje és a fém elemek pislákoló fénye között. A ruhák egyszerű szabásvonalúak, mégis provokatívak és egyben játékosak.

A 0,5 mm széles kézzel készült fémlemezek számos felszíni kezelésen mentek keresztül, majd kézzel csiszolva és hajtva érték el végleges formájukat. Juhos Jankával a JUJJ Jewellery elismert ékszertervezőjével együttműködésben készültek. A speciális szövetragasztási technika lehetővé teszi a ruhák kézi mosását is.

ruhák és styling: Kalicz Klára

fotó: Dobos Tamás

Haj: Travis/ Hairclub

make-up: Tégely Laura

modell: Pfeiffer Laura / VM Model

fém design: Juhos Janka/ JUJJ Jewellery

print design: László Dóri/ Dorc

grafika: Galántai Zita

fotó asszisztens: Gyuricza Mátyás

asszisztensek: Murvai Dóra, Kurucz Zsuzsanna

helyszín: Flashback Studio

 

www.klarakalicz.com