Stilblog Design Weekend

Ha Design Hét, akkor Stilblog design vásár, ha Stilblog vásár, akkor pedig hazai tervezők ruhái, kiegészítői, design tárgyai sorakoznak egy helyen, egy napon, október 5­‐én szombaton a Central Passage‐ban. Mivel a design mellett a társadalmi felelősségvállalás is szívügyünk, így az idei vetítettképes előadásokat a két terület metszetében tevékenykedő alkotók tartják.

Az idei évben a korábbiaknál jóval nagyobb szabású vásárt szervezünk,  izgalmas és friss alkotásokban és programokban nem lesz hiány! A hangulatos vásáron a meghívott negyven tervezővel szóba is elegyedhettek, workshopokon is részt vehettek, előadásokra is beülhettek, de elsétálhattok csak úgy nézelődni is a Lamantin DJ­‐k szettjeinek ritmusára. Gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt nagy élmény lesz a „Mindenki tud rajzolni!” foglalkozás, amely során Barabás Zsófi és Moizer Zsuzsa képzőművészek bizonyítják be: bizony semmi sem lehetetlen. De a közönség kedvenc Cellux csoport sem hiányozhat, akikkel ékszereket, játékokat, kulcstartókat és füzeteket készíthetünk.

A korábbi években a Stilblog design vásárain résztvevő tervezőinket meghívásos alapon szelektáltuk, idén azonban jelentősen nagyobb hely áll rendelkezésünkre a Gödör Klub jóvoltából, ezért meghírdetünk öt darab spaciális helyet –  öt tervezőnek jelentkezés-alapon is tudunk helyet biztosítani.

Ha szeretnél a legismertebb és legsikeresebb hazai tervezők között bemutatkozni munkáiddal, írj nekünk egy emailt a petra@stilblog.hu-ra szeptember 27-ig! A hét végén értesítjük a kiválasztott tervezőket!

A nagy sikerű vetítettképes előadások idén sem maradnak el, azonban a design mellett egy másik fontos témát is körbejárnak. Ezúttal a társadalmi felelősségvállalás és a design metszetében tevékenykedő designerekkel, alkotókkal ismerkedhetünk meg. Olyan tervezők engednek bepillantást munkáikba, akik valós, létező problémákra szállítanak hatékony és funkcionális, mégis kreatív és szerethető megoldásokat a design eszközeinek segítségével.

Nap közben a hangulatról a Soundkitchen és Lamantin dj-­k gondoskonak, az előadók után Dj Manek (Toldi Klub) dj setjét, majd a mïus zenekar Live Actjét élveztehtjük.

PROGRAM –Új Gödör Klub, Central Passage, Király utca 8-­10. 10.00 ‐ 22.00

10.00 -­ 20.00 – Stilblog Design Vásár

17.30 ‐ 18.30 ‐ Előadások – Design és társadalmi felelősség

  • Kovács Bori és Pais Panni -­ Cókmók
  • Szalkai Dániel ‐ Miskolci Autista Alapítvány foglalkoztató program
  • Barabás Zsófi és Moizer Zsuzsa ­‐ Mindenki tud rajzolni
  • Medence Csoport -­‐ Újrahasznosítás és Upcycling

Workshopok

  • 11.00‐13.30 „Mindenki tud rajzolni!” Barabás Zsófival és Moizer Zsuzsával
  • 15.00-­‐16.00: Cellux csoport recycling workshop

Zenés programok:

  • 11.00-­13.00: Soundkitchen dj set
  • 13.00-‐16.00: Lamantin dj set
  • 16.00‐20.00: Dj Manek (Toldi Klub) dj set
  • 20.30: mïus Live Act

Az esemény a Design Hét Budapest hivatalos programjaként valósul meg.

Az esemény Facebook oldala itt található: https://www.facebook.com/events/195193847321010/?fref=ts

Az október 5‐én (szombaton) 10-­23 óráig tartó esemény helyszíne a Király utcát és a Paulay Ede utcát összekötő Central Passage.
A vásár nyitvatartása: 10 – 20 óra.
Az esemény minden programja ingyenes!

SOK SZERETETTEL VÁRUNK MINDENKIT!

 

www.bestofstilblog.hu