MEI KAWA / 2013 Ősz-Tél

Hatalmasat ugrott az elmúlt bő egy évben legkedvesebb hazai férfiruha márkánk, a MEI KAWA. A márka megerősödésével lehetőséget kapott a hosszabb távú előregondolkozásra és tervezésre, a külföldi kiállításokon és vásárokon való megjelenésre, ezzel a nemzetközi ismertségre és sikerre is. Az alábbiakban bemutatjuk Kasza Emese márkájának idei őszi-téli darabjait.

MEI-KAWA_fw1314_campaign_4 MEI-KAWA_fw1314_campaign_3 MEI-KAWA_fw1314_campaign_2 MEI-KAWA_fw1314_campaign_1

A MEI KAWA név a tervező, Kasza Emese nevének betűiből egy játékos szóösszetétel, amely mandarin nyelven azt jelenti: „ne sírj utánam többé.” A márkanév a férfiasság és a nőiség egyfajta összekapcsolódását tükrözi. A név első része, a kellemes csengésű MEIKA olyan megoldásokra utal, amelyeket elsősorban a nőkkel azonosítunk. A lágyság és a kecsesség egyszerre jelenik meg a rafinált ötletességgel. A KAWA a férfi oldalról szól. Határozott, lendületes, karakteres és átgondolt. A MEI KAWA férfi és unisex öltözékei olyan ötvözetet képviselnek, ahol a szigorúbb, férfias struktúrákat a nőies könnyedség, játékosság egészíti ki. (Egy személyes megjegyzés: a kollekció darabjainak legtöbbjét nő létemre büszkén viselném.)

MEI-KAWA_fw13_1 MEI-KAWA_fw13_11 MEI-KAWA_fw13_12 MEI-KAWA_fw13_13

A MEI KAWA tudatosan a természetesség felé tart, a ruhák testbarát anyagokból, sajátos szabászati megoldásokkal készülnek, viselője számára praktikus, variálható öltözetet jelentenek. A márkát letisztult, minimalista vonalvezetés jellemzi, amelyet észak és ázsiai irányvonalak határoznak meg.

LUSTRE OF ANTHRACITE – 2013 ŐSZI-TÉLI KOLLEKCIÓ

AZ ANTRACITSZÜRKE CSILLOGÁSA

“Az antracit a legtisztább, és legnagyobb fűtőértékű kőszén a hagyományos kőszénfajták közül.
Szénültségi foka magas, kemény kőzetként viselkedik, nem porlik és nem hagy nyomot más
felületeken. A legértékesebb kőszén, mivel minden más típusnál nagyobb a széntartalma (92-98%);
belőle nyerhető ki legtöbb hő, ráadásul alig füstöl és kicsi az éghetetlen salakanyagtartalma.”

Forrás: Wikipédia

Szénfekete bársonyfüggönyök takarásában állunk, innen lépnek elő a MEI KAWA idei őszi-téli darabjai. A színházi kulisszák mélyéről Kasza Emese legújabb karaktere tűnik elő, a csillogó antracitba mártott bányászfiú. A tervezőt továbbra is az egykori munkásosztály öltözékei foglalkoztaják, ám idén ősszel a bányászruhák átiratai minden eddiginél tündöklőbb, erőteljesebb anyagokat hoznak be. A színpad holtteréből kilépő karakter pokoli alászállások nyomát hordja magán, súlyos feketék, fénylő antracitszürkék különböző árnyalataiban pompázik.

MEI-KAWA_fw13_14 MEI-KAWA_fw13_15 MEI-KAWA_fw13_16

A kulissza fény-árnyék játékai érvényesülnek a felsőruházatban is: a kifordítható kabátok, szegélyek, leomló gallérok az anyag színével és fonákjával dolgoznak. A márkára jellemző természetes anyagok – gyapjú, pamut, farmer, vászon – mindössze egy vízlepergető kenettel egészülnek ki, egy csúszósabb fekete árnyalat így teremt játékot a sötét gyapjúvászon felületen belül. Az átlós hajtások, bevágások, patentsorok mostanra tervezői szignóként működnek, a drámaian lenyíló kámzsanyakaktól kezdve az egészen apró, alig észrevehető döntött varrásvonalakig, melyek a belső, rejtett zsebtasakokat rögzítik.

MEI-KAWA_fw13_17 MEI-KAWA_fw13_18 MEI-KAWA_fw13_19

fotó: Hencz Péter
styling: Pálmai Angie | curated by ATELIER
haj: Marton Ádam
smink: Kasza Emese
modell: Major Szabolcs

www.meikawa.com