Baráth Dávid a +81 magazinban

Rangos nemzetközi elismerésben részesült Baráth Dávid tervezőgrafikus: plakátjai az I ♥ New York logót alkotó Milton Glaser és a Benetton-kampányokért felelős Oliviero Toscani munkái mellett szerepelnek.

 DBD_plus81_5

A Japánban kiadott +81 magazin 1997-es alapítása óta a design egyik legfontosabb szakmai magazinja. Témái között a grafika mellett szerepel a divat, a fotó, a film és a zene is, lapszámai pedig mindig tematikusak. A +81 aktuális lapszáma a World’s Poster Designs címet viseli, és több szempontból járja körül a plakáttervezést, valamint annak hatásait a kortárs vizuális kultúrára.

DBD_plus81_2

A lapszám nyitó interjúja azzal a Milton Glaserrel készült, akinek I ♥ New York logója a világ legismertebb emblémái közé tartozik. A magazin emellett ír Shepard Fairey-ről, akit Obama-plakátjai tettek híressé, és Oliviero Toscani-ról is, akinek a Benetton számára készített munkái a kilencvenes évek jelképeivé váltak.

Baráth Dávid egy négyoldalas interjú keretében mesél munkáiról, megközelítéséről, inspirációiról. Az interjú mellett természetesen számos korábbi és friss plakát is megtekinthető a Rubik kocka plakátoktól a Budapest Graphic Guide sorozatig, mely 2009-ben nagy sikerrel mutatkozott be a Design Hét Budapesten is.

Baráth Dávid plakátjai a www.davidbarath.com weboldalon tekinthetők meg.