Studio VJEM

Fiatal prágai designcsapat munkájára lettem figyelmes a Designeast magazinnak köszönhetően. A VJEM építész-design stúdió munkái között olyan ízléses és finoman kivitelezett darabokat találunk, melyek nyomban felhívják magukra a figyelmet és azonnal a birtoklás vágyát keltik.

table-with-a-flower05prkno16miska velka02

4 3

A VJEM Stúdió alkotóhármasát Adam és Samuel Cigler testvérpárja és Svetlana Kozhenova alkotja. A fiatal tervezőcsapat 2013-ban kezdte meg a közös munkát, kollekciójukban fabútorokat, porcelán kiegészítőket és ékszereket is találunk. A tervezők ezeken a letisztult, finoman megmunkált szellemes darabokon keresztül mesélnek érzelmeikről, hangulataikról és gondolataikról. Tárgyaikon keresztül kommunikálnak a külvilággal. Jóllehet kizárólag természetes anyagokat használnak, a technológiai innováció alkotófolyamatuk meghatározó eleme, melynek segítségével tesznek szert az anyag lehető legmélyebb ismeretére. Saját bevallásuk szerint a rendben és a káoszban is megtalálják a szépséget.

profilovka_web

A VJEM stúdió kis prágai műhelyében a már-már elfeledett, minőségi kézműves hagyományokat igyekeznek feléleszteni. Munkáikban látványosan jelen van a természet tisztelete, és a technológia kínálta megoldások rutinszerű alkalmazása. Kizárólag természetes anyagokkal dolgoznak, műanyag, vagy vegyi alapú festék szóba sem jöhet.

stul velke1 stul velke2 stul02_web

Érdemes ellátogatni a VJEM weboldalára, ahol a csodás szépségű tárgyak gyönyörű fotókon köszönnek vissza.