MOI – A Képzőművészeti Egyetem tervezőgrafikusainak kiállítása

A Képzőművészeti Egyetem negyedéves tervezőgrafikus osztályának munkáiból nyílik január 16-án kiállítás a Vármegye Galériában, melynek keretében a hallgatók Finnországban begyűjtött design-élményeket dolgozzák fel. Biztosan nem hagyjuk ki!

moi_meghivo

2013 júniusában a Képzőművészeti Egyetem végzős tervezőgrafikusainak csoportja elnyerte a Campus Hungary program Európai Uniós ösztöndíját, amelynek keretén belül 10 napot töltöttek a hallgatók Finnországban. Látogatásuk célja az északi designkultúra megismerése, szakmai tanulmányozása és az ebben az időpontban megrendezett Helsinki Design Week-en való részvétel volt.

helsinki

A skandináv ország vizuális kultúrája és designhoz való hozzáállása igen nagy hatással volt a kreatív fiatalokra. Így hazaérkezésük után úgy határoztak, hogy Finnországban összegyűjtött gazdag anyagukat és azokra saját alkotásokkal való reflektálásukat egy csoportos interaktív kiállítás formájában osztják meg a tervezőgrafika és a design iránt érdeklődő közönséggel. A kiállított munkák közt található fotódokumentáció, finn témájú infógrafikák, finn szólás illusztrációk, bejárható Helsinki térkép és egyéb játékos tervezőgrafikai munkák.

tipo_gyujtes_7

A kiállítás címe MOI (finnül: SZIA), melynek megnyitója a Vármegye Galériában 2014 január 16-án 18 órától várja az érdeklődőket. A kiállítás január 16- 25-ig megtekinthető 14:00-19:00 között.

Kiállítók: Ács Attila, Berecz András, Csuth Péter, Dombovári Ágnes, Farkas Gergő Tamás, Fölföldi Fruzsina, Kiss József Gergely, Mészáros Szani, Misztarka Eszter, Novotny Dóri, Patkós Luca, Szabó Bettina, Varga Anna Gizella, Varga Eszter Zsófia, Vörös Botond

Az esemény részletei a Facebookon: https://www.facebook.com/events/188775304660965/?fref=ts