Paper Up!

Koralevics Rita képzőművész-grafikus  újrahasznosított papírból készíti szépséges vázáit, tárolóit, kaspóit, lámpaburáit, szóval dísztárgyait. Másfél éve indította útjára Paper Up! elnevezésű márkáját, melyek az óta rendszeresen, szép sikerrel szerepelnek hazai s nemzetközi kiállításokon, vásárokon, magazinokban.

pultban2

perolz piknik set pr.002
Fotó: Balogh Ágota
perolz piknik set pr.009
Fotó: Balogh Ágota
perolz piknik set pr.006
Fotó: Balogh Ágota

perolz piknik set pr.001

A termékek mindegyike egyedi, kézzel előállított darab, a papír összetételének különbözőségének és a formázás mikéntjétől függően egy tárgytípuson belül sincs két ugyanolyan darab. A Paper Up! kollekciójában találunk natúr és festett tárgyakat is, a papírmasszábból formázott, dupla lakkréteggel kezelt darabok természetes színükben és festett változatukban is gyönyörűek. A textilfüles tárolók struktúrája pedig annak érdekében, hogy minél strapabíróbb legyenek, huzallal lett megerősítve, így azok nagyobb mennyiségű, nehezebb tárgyat is be tudnak kebelezni.

tarolo_vodor_piros_egyben tarolo_vodor_piros_belul

Az újrahasznosítás jegyében a Paper Up! termékeinek papírmasszája nyomdai hulladékból készül, a masszához cellulóz alapú ragasztót, esetenként fűrészport keverve jön létre a végleges kevercs. A kiszáradt tárgyak felületkezelése vizes bázisú, vagy műgyanta alapú lakkal történik, ami vízzáró réteget képez a tárgyakon, így azok mérsékelten vízállóak lesznek.

allvany_1_1 Kristaly kozeliWamp_mix

A Paper Up! kollekció állandó darabjai mellett Rita egyedi elképzelések alapján is készít tárgyakat, a márka weboldalán, illetve a WAMP-on keresztül lehet vele kapcsolatba lépni, és ha minden igaz, a közeljövőben nyit a Paper Up! webshopja is.