Hello Ostástka

A korábbi évek hagyományival ellenben idén nem a jól megszokott határidőnaplómat vettem meg. Az egyik decemberi DIP – Design Passage alkalmával találkoztam Medve Zsuzsival és az 2014-es Ostástka kalendáriummal, amit elég egyébként egyszer kinyitni ahhoz, hogy az ember ne akarjon másikat – Ostástka minden hétre készül egy-egy kedvességgel, tanáccsal, vagy jókívánsággal, Zsuzsi pedig olyan kedves volt, hogy nyomban kaptam is tőle egy személyreszabott rajzot a napló elejére.

910

Ki is az az Ostástka? Ő egy hírnök, hír-adó saját világáról, mindennapjairól, de főleg a mi mindennapjainkról, politikai életünkről mesél, illetve ezekhez fűz kommentárokat. Kicsit társadalomkritikus, néha ironikus. Soha nem bánt senkit, szeret és figyel minket. És persze mindenhez van megjegyzése, legyen szó közéleti eseményről, gazdaságpolitikáról, vagy épp az időjárásról, mindezt nagyon viccesen adja elő saját Facebook oldalán. Állandó mosolyforrás, naponta többször is!

 10 1 4

“Mivel én magam is nagy naptárfüggő vagyok, természetes volt, hogy az Ostástka figurám egyik első megjelenése naptár lesz. Pár évvel ezelőtt már kipróbáltam kis példányszámmal és elég jól működött. Most a FREE OSTÁSTKA facebookos megjelenésével és dicsőséges menetelésének kapcsán merült fel újból, hogy kiadom a naptárt a rajongóknak – egy napi használatra szánt, saját Ostástka tárgyat” – meséli Zsuzsi, mikor az Ostástka határidőnapló megszületéséről kérdezem.

6

 

Az Ostástka 2014-es naptár kapható az Írók Boltjában, a Múzeum körúti Insituban, a Feketében, a Két Egér Könyvesboltban, Pécsett pedig a Bagolyfészekben! Szeretettel ajánljuk!