Pályázzatok a Moholy-Nagy Ösztöndíjra!

Ismét kiírták a Moholy-Nagy László Formatervezési Ösztöndíjat – a 900.000 Ft díjazású pályázat keretében a pályzók a Mobilsofa-val, a Je Suis Belle-lel és a  Herendi Porcelánmanufaktúrával dolgozhatnak együtt!

A Moholy-Nagy László Formatervezési Ösztöndíjat a Magyar Formatervezés Tanács (korábban Ipari Formatervezési és Ergonómiai Tanács) javaslatára három minisztérium alapította azzal a céllal, hogy ily módon segítse a fiatal formatervezők szakmai fejlődését, hozzájáruljon a magyar tárgykultúra és környezetkultúra fejlesztéséhez, valamint a design innovációs integrációjával tovább növelje a hazai gazdaság versenyképességét.

Az ösztöndíjra pályázhat minden 35 év alatti természetes személy, aki Magyarország területén folytat alkotói tevékenységet és szakirányú, egyetemi diplomával rendelkezik. Az ösztöndíjasoknak évente írásban és nyilvános kiállításon kell számot adni a végzett munka eredményéről.

2

Újdonság, hogy 2008-tól az alkotók immár a gyártó cégekkel közösen kialakított programmal is pályázhatnak. 2014-es pályázati felhívásban a cégek által javasolt, előre meghatározott témák közül is választhatnak ösztöndíjprogramot az alkotóművészek. A témák izgalmasak és változatosak, együtt lehet dolgozni a Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt.-vel, a Mobilsofa Friends-el vagy akár a Je Suis Belle-el is!

A 2014. évi ösztöndíjat a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala, az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt. közösen finanszírozza. Az ösztöndíjprogram meghirdetéséről és lebonyolításáról a Magyar Formatervezési Tanács gondoskodik.

Pályázati kategóriák:

  • A pályázati kiírás mellékletében megadott gyártói együttműködéssel megvalósuló téma
  • Szabadon választott tervezői feladat
  • Elméleti, kutatási témafeldolgozás

A pályázatok értékelése: Az ösztöndíj odaítéléséről az Ösztöndíjbizottság dönt. Az Ösztöndíjbizottság figyelemmel kíséri, és év végén értékeli az ösztöndíjasok munkáját. Az Ösztöndíjbizottság jogosult dönteni az ösztöndíj halasztásáról, meghosszabbításáról, illetve visszavonásáról.

Az ösztöndíj összege: 900 000 Ft (a kifizetés 2xháromhavi bontásban történik)

Az ösztöndíj futamideje: 6 hónap

A pályázati kiírás és szabályzet letölthető INNEN!