Indul a nevezés az Electrolux Design Lab pályázatára!

Várhatóan több tucat fiatal magyar designer indul az Electrolux Design Lab nemzetközi formatervezői pályázaton! Az elmúlt egy hónapban több mint 60 formatervező hallgató vett részt a Design Lab nemzetközi formatervezői pályázat hazai workshopjain, ahol korábbi sikeres magyar versenyzők avatták be a fiatalokat a verseny kulisszatitkaiba.

8 Hosszú Gergely 1

A 2014. évi Electrolux Design Labra a hivatalos nevezéseket március 1-től április 6-ig várják a szervezők. Az idei versenyen az egészséges életet és a fenntartható fejlődést szem előtt tartó koncepciókkal lehet nevezni, melyek messze túlmutatnak a ma ismert technológiai megoldásokon.

3

A Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen, a Budapesti Műszaki Egyetemen és a Nyugat-magyarországi Egyetemen tartott workshopokon a hallgatók megismerhették a 2007-es nyertes Szabó Levente formabontó mosógép koncepcióját, a tavaly legjobb 20-ban végzett Csernátony Fanni Sea Breeze nevű víz- és légtisztító megoldását, valamint a 2011-ben Top8-ba jutott Miklósi Ádám sous-vide sütést forradalmasító ötletét. Az egykori versenyzők elmesélték élményeiket és a nevezést segítő hasznos tanácsokkal látták el az érdeklődőket, majd közös ötletelésbe kezdtek arról, milyenek lesznek a jövő városai, és milyen háztartási eszközökre lesz majd szüksége a jövő emberének.

Szabó-Levente Csernátony-Fanni Miklósi-Ádám

A 12. Design Lab versenyre a nevezéseket 2014. március 1-től április 6-ig küldhetik be jelenleg formatervezést tanuló, illetve tavaly végzett hallgatók, ötletük angol nyelvű leírásával és látványtervével. A nyertes pályázó 5000 eurós jutalom mellett hat hónapos fizetett gyakornoki állást kap az Electrolux globális tervezőközpontjában.

A pályázat komolyságát az is igazolja, hogy a korábbi évek fiatal győzteseinek a fele – így Szabó Levente is – az Electroluxnál folytatta a munkát a gyakornoki időszak letelte után is. A második díjazott 3000, a harmadik helyezett 2000, az online közönségszavazás nyertese pedig 1000 eurós jutalomban részesül.

CsernatonyFanni_Sea-Breeze
Csernátony Fanni: Sea breeze
SzaboLevente_e-Wash_skeches
Szabó Levente: e-Wash vázlatok

Az Electrolux Design Lab versenyre az electroluxdesignlab.com/2014/ weboldalon keresztül lehet beadni a nevezést. A nevezési időszak lezárását követően a zsűri kiválasztja a legjobb 100 versenyzőt, aki továbbfejlesztheti koncepcióját. A következő szakaszokban a zsűri és közönségszavazás dönt a továbbjutókról. A nevezés határideje 2014. április 6.

A versenyt kiemelt figyelemmel kíséri a szakma, így nem csak a nyertesek részesülnek szakmai elismerésben. Miklósi Ádám például a bemutatott sous vide koncepciójának köszönheti jelenlegi munkáját: rá Svájcban figyelt fel egy fejlesztő csapat és hívta meg az induló projektjük tervezésébe. Az Electrolux Design Lab továbbá lehetőséget teremt a fiatal, tehetséges tervezők számára, hogy munkájukat az egész világnak bemutassák. A legjobb pályaművek felkerülnek a Design Lab weboldalára, és a legizgalmasabb munkákat világszerte bemutatják a vezető design- és életmód újságok illetve a témával foglalkozó médiumok.

További információ az Electrolux Design Lab versenyről:

Web: electroluxdesignlab.com

Youtube: www.youtube.com/user/electrolux

Facebook: facebook.com/ElectroluxAppliances

Twitter: twitter.com/Electrolux

Flickr: flickr.com/photos/electrolux-design-lab

Pinterest: http://www.pinterest.com/Electrolux/electrolux-design-innovation/

Instagram: Instagram.com/electrolux