Magyar Design – Codolagni

Halász Katalin és Kodolányi Gábor bútoraival, kiegészítőivel már tavaly is találkozhatott a Magyar Design kiállítás közönsége, decemberben pedig az Ajándékterminál gyűjteményében voltak láthatók a Codolagni bútorai, lámpái és gyűrűi a gyűjtemény kiemelkedő darabjaiként. A kollekció darabjai mind formavilágukban, mind igényes és a részletekre nagy hangsúlyt fektető kivitelezésükben egyedülállóak a hazai bútorgyártás területén, nem csoda hát, hogy egy találkozás elegendő ahhoz, hogy emlékezetünkbe véssük őket! Hát még azok a gyűrűk!

– Mutatkozzatok be röviden, kik vagytok, mikor alapítottátok a Codolagni stúdiót?

– Stúdiónkat 2010-ben alapítottuk, azzal a céllal, hogy kortárs szemléletű design tárgyakat hozzunk létre. 2012 óta gyártunk saját termékeket CODOLAGNI márkanévvel.

– Hogyan írható le a munkáitokra jellemző tervezői karakter?

– Szeretjük a  légies megjelenésű egyszerű kompozíciókat, a minőségi felületeket, tömör anyagokat és azokat a különleges megoldásokat, melyek az egyszerűségben rejlő szépséget közvetítik.

Codolagni Avignon makeup desk 1 codolagni_exer_ring_-9

– Milyen szempontok lebegnek előttetek egy-egy tárgy tervezésekor?

– Saját termékeink tervezése során elsődleges szempont az esztétikum és a tervezett forma által sugallt hangulat.

– Mit láthatnak Tőletek a látogatók az OtthonDesign kiállításon, és mi benne az újdonság, az innováció? 

– A kiállításon bemutatunk az Avignon pipere asztal kollekciójába tartozó újabb elemeket mint szekrény, fogas és chaise longue. Illetve teljesen új kollekciónkat az Axo kollekciót, melynek ebédlő asztal, függőlámpa és állólámpa darabjai lesznek láthatóak. Termékeink újdonsága és innováció tartalma a szépségre törekvésben rejlik.

– Mit vártok a kiállításon való megjelenéstől?

– A kiállításon való részvételünk fő célja legfrissebb munkáink megismertetése a Magyar design iránt érdeklődőkkel.

Codolagni Vé lamp wood-2

Codolagni Ellips lamp 1

– Mit tartotok a legnagyobb sikereteknek?

– Azokat a nemzetközi és hazai meghívásokat, melyek csak egy szűk szakmai körnek adatnak meg. Továbbá azokat a nemzetközi design blog megjelenéseinket (trendir, mocoloco, contemporist, architonic…), melyek nagy mértékben hozzájárultak ismertségünkhöz.

– Mit szeretnétek elérni, milyen cél lebeg előttetek?

– Szeretnénk egy saját üzemet/manufaktúrát, mely képes termékeink gyártására, továbbá szeretnénk kialakítani egy olyan gyártói kapcsolati hálót, amely szemléletét tekintve alkalmas az együttműködésre.

– Mire készültök, min dolgoztok éppen?

– Jelenleg a korábban létrehozott koncept munkáink fejlesztésével és próbagyártásával foglalkozunk, és készülünk következő hazai és nemzetközi megjelenéseinkre ( Budapest-Barcelona-London) Továbbá készül 12 új prototípusunk is.