GYÁRTSUK EGYÜTT! Konferencia – Az OTTHONDesign szakkiállítás MAGYAR DESIGN tárlatának kísérő rendezvénye

Hogyan lesz ma Magyarországon az ötletből termék? A tapasztalatok szerint nagy elszántsággal, a legtöbbször tűzön-vízen át. Hogyan induljon el az a designer, cégalapító, aki realizálni szeretné az elképzeléseit és egy prototípusnál jóval többre vágyik? Milyen buktatókkal, nehézségekkel kell szembenéznie annak, aki gyártatni vagy gyártani szeretne? A témát a kortárs hazai designszcéna sikertörténetein keresztül olyan szakemberek segítségével járjuk körül, akik a márka- és cégépítésük különféle fázisában tartanak és releváns, átadható tapasztalattal rendelkeznek a design és a gyártás területén.

Előadók:

15:15 – 15:45

Toronyi Péter, designer

A legrangosabb hazai és nemzetközi díjakkal rendelkező tervező, Toronyi Péter már egyetemi évei alatt cégépítésbe és termékfejlesztésbe kezdett. Ennek eredményeként a Papr!kum fűszermalom hamarosan  több millió példányban hódítja meg az ázsiai piacokat, Napfogyatkozás lámpája pedig gyártásra kész állapotban várja a befektetőket.

11

15:45 – 16:15

Rácz Anikó, alapító, tervező, művészeti vezető – HANNABI

A HANNABI márka megálmodója 6 éves gyártási-kivitelezési tapasztalattal a háta mögött alapította saját vállalkozását 2010-ben. Személyre szabott, közép és felső-közép kategóriás kárpitos bútorokra specializálódtak, ahol a progresszív termékszemlélet tradicionális kivitelezési megoldásokkal párosul.

 6

16:15 – 16:45

Szikszai László, alapító, bútortervező – SIXAY Furniture

Az ökologikus, tömörfa bútorairól ismert SIXAY Furniture a kezdetektől fogva a német nyelvű piacra koncentrált. Magas színvonalú, kis- és közepes szériában gyártott bútoraik elsősorban Svájcban és Németországban találnak vevőre. A 15 éve útjára indított vállalkozás tulajdonosa faipari mérnöki diplomával is rendelkezik, ami számos előnnyel járt a gyártási háttér kiépítésénél.

s

16:45 – 17:15

Hidas Mátyás, ügyvezető igazgató – Stulwerk Kft.

Az 1993-ban alapított, magyar tulajdonban lévő családi vállalkozás irodai és egyéb közületi ülőbútorokra specializálódott. Magyar és külföldi designerek által tervezett egyedi és kisszériás  termékeiket 50%-ban külföldi piacokon értékesítik. A 25 fővel működő Stulwerk sikerének kulcsa, hogy gyorsan és rugalmasan tudnak reagálni az egyedi igényekre és a külföldi megkeresésekre.

sw 

A konferencia moderátora:  Halasi Rita Mária, design szakértő

Időpont: 2014. április 3. (csütörtök) 15:00 – 17:30

Helyszín: OTTHONDesign kiállítás és vásár, Hungexpo, G pavilon, VIP konferenciaterem

Szervezők: Magyar Bútor- és Faipari Szövetség, Design Terminál és HUNGEXPO

A konferencián való részvétel regisztrációhoz kötött. A regisztrációt követően kapott vonalkódos jeggyel az OTTHONDesign kiállítás a konferencia napján ingyenesen látogatható. Regisztrálni a következő linken lehet:

http://www.otthon-design.hu/konferencia-regisztracio-nem kamara