ROZI 2014

Tavaly nyáron mutattuk be a kecskeméti Rozi Handcrafted Sunglasses gyönyörű, fa keretes napszemüvegkollekcióját. A manufaktúra idei darabjai, ha lehet, még a tavalyiaknál is szebbek. Az elmúlt év alatt sokat tisztult a kollekció formavailága és a részletek kidolgozása. Rozi mostanra egészen ellenállhatatlan!

tumblr_n3nwugnEVq1tvh65eo1_1280

A Rozi kollekciójának jellemző stílusa nem változott, talán egy leheletnyit letisztultabb lett és az új anyagoknak – wenge, zingana, tölgy furnér –  köszönhetően még nagyobb hangsúlyt kapott a természetesség. A Rozi kollekciójának minden darabja itthon készül, manufakturális keretek között. A teljes műveletsor, az első lépést jelentő formatervezéstől az anyagválasztáson át a befejezést jelentő polírozásig kézi munka, melynek fontos része a természetes anyaghasználat, az emberi munka nemessége és egyedisége.

tumblr_n3nwmgyh8O1tvh65eo1_1280

[quote ]Hitünk szerint a jövő az újra felfedezett alkotókészségben van, az emberi kézügyesség és kreativitás által olyan egyedi termékek születhetnek, melyek új minőséget jelentenek a tárgyak használhatóságában, élvezhetőségében.[/quote]

A Rozi design kortól és nemtől független klasszikus formákat kínál, melyre a letisztult egyszerű vonalvezetés, a természetesség, az aprólékosan kidolgozott részletek egyaránt jellemzők. A keretek kiváló minőségű, gondosan válogatott, felsőkategóriás alapanyagokból készülnek. A fa anyagok közül azokat a típusokat választotta ki a tervezőcsapat, amelyek tulajdonságai – felület, keménység, mintázat – lehetőséget adtak a magas minőség elérésére, a fa eredeti tulajdonságainak megőrzése mellett. 

tumblr_n3nwslA4ER1tvh65eo1_1280

A keret 8 réteg egyszer késelt rajzos juharból épül fel, a fedőréteg típustól függően 1 réteg kétszer késelt dió, ében, wenge, zingana, vagy tölgy. A rétegelt lemezek saját ragasztásúak, többlépcsős kézi csiszolással finomítottak. Az archoz való illeszkedést hajlítással és a hajlítást követő gondos megmunkálással érik el. A több fokozatban csiszolt finom fafelület befejezésként bőrbarát olajkezelést kap. A polírozás a fa felületi jellemzőségeinek megtartása mellett ellenállóvá teszi a keretet az időjárással és a szennyeződésekkel szemben. A kényelmes viselethez hozzájárul a keret rendkívül alacsony súlya (17-19 gramm) és orrpad nélküli megoldása. A keretek az Obe Italia rugós, fém zsanérjával készülnek.

tumblr_n3nw39XSCD1tvh65eo1_1280 tumblr_n3nvleKcy31tvh65eo1_1280 tumblr_n3nw26rMYi1tvh65eo1_1280

A lencse a világ vezető lencsegyártója, a HOYA kiváló terméke, japán technológia alapján, 100% UVA és UVB szűrésű. Fényáteresztő képessége 8 és 18 % közötti, 3-as szűrőkategóriába tartozik. A lencse karcálló és antireflex bevonattal ellátott, gondosan becsiszolt állapota a használat során tökéletes biztonságot nyújt a szemnek.

A napszermüvegek április 22-től kaphatók, részletekkel és viszonteladókkal kapcsolatban látogassátok a ROZI weboldalát!

 A fotókat Mester László készítette.