INQ Concept – Smocks & Frocks – SS14

Az INQ Concept tavaszi nyári kollekciója az ’50-es, ’60-as évek Kelet-európai öltözködéskultúrájához nyúl vissza. A kollekció hangulatát a múltba való visszatekintés gesztusa, a nosztalgikus érzelmeket ébresztő formák, minták, részletek visszaemelése határozza meg.

inq5

Nagyszüleink generációjának mai öltözködési szokásaiból merített inspirációt Csík Orsolya, az INQ Concept tervezője. A tavaszi nyári kollekció az időben konzerválódott retro-stílus előtt tiszteleg, mellyel ez a korosztály fiatalságának öltözködési szokásait megtartva a mai napig páratlan eleganciával viseli ifjúságának divatját.

inq3

Az apró mintás, finoman strukturált anyagokra épülő kollekció koncepciójának jellemzője a korszak nosztalgikus bájának megragadása öltözékek formájában. A kollekció egyfajta sajátos hangulatot, érzetet közvetít jellegzetes színek és formák, kicsi gallérok, köpeny jellegű ingruhák és otthonkák stílusát átültetve a kortárs trendek közegébe.

inq2

A wonderLAB saját divatmárkájaként született meg az INQ Concept 2013 tavaszán azzal a céllal, hogy fiatal, feltörekvő tervezők számára lehetőséget teremsten a bemutatkozásra és tapasztalatszerzésre. A márka tervezője, Csík Orsolya kollekcióról kollekcióra más tervezőtárssal közös munkában alkotja meg az aktuális darabokat, így az INQ meghatározó stílusa mellett az egyes kollekciókon dolgozó társtervezők személyes stílusa is érvényesül. A SS14 kollekció Szabó Fruzsina társtervező közreműködésével született meg.

inq1

Kreditek:

photographer and art director MATE MORO production manager NORA GYENGE model MELINDA at VM MODELS hair stylist NORBERT KOZMA at HAVE makeupartist JUDITKOKENY at HAVE support ARONFILKEY and RICHARDILLES all clothes by INQ CONCEPT text PETRA HOFFMANN graphic layout ARON FILKEY