IDE – SIKERSZTORIK: DESIGN & BRANDING

Sok szó esik mostanság a hazai tervezők nehéz helyzetéről, arról, hogy mennyire küzdelmessé teszi az ipar és a megfelelő minőségű gyártási kapacitás hiánya a fejlődést, az értékesítést és a piaci sikereket. Ebből, a jellemzően pesszimista szellemiségből indul ki a MOME Designelmélet szak hallgatóinak szervezésében havi rendszerességgel megvalósuló Inspiráló Designelméleti Estek áprilisi tematikája.

ide_április

A helyzetet kifordítva a program a nehezített hazai pályán sikeresen érvényesülő tervezőkre koncentrál – izgalmas és informatív kerekasztalbeszélgetés keretében a program négy idehaza és küföldön egyaránt sikeres tervezőt lát vendégül. A megszólalók közösen járják körül a hazai tervezésben rejlő siker lehetőségének kérdését. A beszélgetésben Vágó Réka cipőtervező, Simonfalvi Bence és Kertész Attila a POS1T1ON Kollektíva tervezői, Kele Ildikó és Balázs Áron, a Kele Clothing alapítói és Szépvölgyi Viktória, a L’Office projektmenedzsere vesz részt.

Kele Clothing
Kele Clothing
L’Office
POS1T1ON_Pran
POS1T1ON Kollektíva
RekaVago
Vágó Réka

A program nem titkolt célja, hogy hazai sikersztorikon keresztül mutasson lelkesítő példát arra, hogy tehetséggel, kitartással és elszánt, kemény munkával szép sikereket érhetnek el nemzetközi piacon is hazai tervezőink. A beszélgetés keretében néhány olyan üzleti modellel ismerkedhetünk meg, melyek már bizonyítottak, így ötletadó mintaként szolgálhatnak pályakezdők számára.

A kerekasztalbeszélgetést Schmidt Andrea közgazdász-­‐szociológus, a MOME adjunktusa moderálja. A kerekasztal után természetesen lehetőség adódik a vendégekkel kötetlen formában folytatni a beszélgetést egy ital mellett -­‐ a programot ezúttal a Fogas Ház látja vendégül április 17-­‐én 19.30-­‐tól.

Az esemény Facebook oldala itt található: https://www.facebook.com/events/1468553243375049/

Sok szeretettel vár minden érdeklődőt az Inspiráló Designelmélet szervezőcsapata.