Lamellic Collection – Twofold Concept SS14

A Twofold concept Berecz Vanda és Katona Barbara designer közös márkája. A brand egyfajta asszociációs kísérletként, kérdés felelek játékként, folyamatosan formálódó párpeszédként is felfogható. A koncepció lényege – szinte egyedüllálóként a hazai piacon -, hogy a tervezők azonos inspirációra készítenek különböző tárgyakat: Barbara finoman megmunkált egyedi ékszereket Vanda pedig gondosan, sokszor kézzel vart bőrtáskákat. A végeredmény, az autonóm tervezés ellenére, egy olyan meglepően egységes kollekció, amely hasonló tervezői attitűdről és rendkívül magas minőségi elvárásokról árulkodik.

twofoldSS01 twofoldSS03

A márka történetének második, 2014. nyári kollekciójában ismét mindennapi használatra szánt, jól variálható, egymáshoz remekül illeszkedő darabok kaptak helyet. A Lamellic sorozat ihletője a biológiában és az ásványtanban megtalálható lamella fogalma köré épül. A az előbbiben a lemezes, pikkelyes struktúrákat, míg utóbbiban réteges kristályszerkezeteket, például a grafitot nevezik így.

A medálok és fülbevalók ezüstből készülnek fekete ródium vagy vörösarany bevonattal. Különlegességük, hogy a tervező építő eljárással hoz létre olyan, töredezett felületet, amely roncsolt, lepattogzott, úgynevezett lamellás kőzet hatását kelti.
A bőrtáskák formája egyetlen négyszögletes lapból, hajtogatással alakul ki. A kézi munkával készülő öt féle modellen a natúr borjúbőrt gyöngyházfényű fáradt rózsaszín, halvány zöld, vagy irizáló juhbőr egészíti ki.

twofoldSS07 twofoldSS08

A Lammellic kistestvéreként, munka közben egy alacsonyabb árfekvésű divatékszer kollekció is született. A Lamellica nyakláncoknál az intarziás módszerrel vágott bőrt alpakka alkatrészek egészítik ki.

A kollekció a Heinrich Alkotói Szinten vásárolható meg. Cím: 1085 Budapest, Üllői út 32.