TheBétaVersion – Limited Edition White Kollekció

Limitált darabszámú kollekcióval jelentkezik idén nyárra a TheBétaVersion. A kézzel készült bőr kiegészítőiről ismert márka tavaly ősszel megkezdett koncepcióját folytatja a sorozattal: céljuk egy folyamatosan bővülő, funkcionális, de ugyanakkor különleges alapdarabokból álló termékcsalád fejlesztése.

9
Fotó: Károlyi György – Flashback Photo Studio

A WHITE kollekció darabjain a város ritmusa ötvöződik a magyar szőttesek geometrikus mintáival, amelyek már régóta jelen vannak a TheBétaVersion munkáiban. Rainer Zsófi tervezőre nagy hatással voltak Bert Danckaert és Daniel Büttner fotográfusok sorozatai: ezek a térérzettől megfosztott városi látképek, amelyeken a véletlenszerűen egymás mellé kerülő építészeti elemek, grafikus felületek és a színek összjátéka hoz létre érdekes ritmusokat, mintázatot.

4
Fotó: Károlyi György – Flashback Photo Studio

A fotósorozatokkal való találkozás hatására Zsófi öntudatlanul Budapestet is figyelmesebben kezdte szemlélni. Ezernyi izgalmas részletet fedezett fel, amelyek mellett addig nap mint nap elhaladt, de csak ekkor tudatosult benne különlegességük. Az így felfedezett mintázatok – mint például Vásárcsarnok és a Műegyetem épületeinek Zsolnay kerámiás tetői, vagy a Madách házak vörös tégláiból kirajzolódó minta – akaratlanul is tökéletesen illeszkednek a TheBétaVersion korábbi munkái által kijelölt irányba. Az általuk ihletett kollekció különleges részletein és letisztult harmóniáján keresztül közvetíti azt az örömet, amelyet a figyelmes szemlélődésből fakadó felfedezések okoztak, és amely a kollekció megszületéséhez vezetett.

3
Fotó: Károlyi György – Flashback Photo Studio

A kollekció igazi nyári alapdarabokból áll, amelyeken a krémfehér árnyalat dominál. A hétköznapokra szánt nagyobb táskák vastag marhabőrből készültek, míg az alkalmi borítéktáskák és kisebb kiegészítők (pénztárca, öv) azonos színű lakkbőrből. A márka védjegyévé vált perforált, geometrikus mintákat ezúttal sárgaréz színű kiegészítők dobják fel, a tárgyak monokróm jellegét pedig élénk – korall, türkiz és napsárga színű – részletek törik meg.

A kollekció darabjai elérhetőek a webshopban és a TheBétaVersion műhelyében (1111 Budapest, Budafoki út 22.).