ARTHEKK a Plattensee-n

Tóth Andrej képzőművész izgalmas duplaprojekttel indítja a nyári szezont a Balaton tematikát körbejárva. Június elején nyílik az A38 Kiállítóterében Plattensee című kiállítása, és ezzel párhuzamosan mutatkozik be az ARTHEKK – Art for all. elnevezésű, mindenki számára elérhető képzőművészetet kínáló sorozata. A sorozat első, Pakli nevű kollekciójában sokszorosított képeket láthatunk fatáblákon, később pedig valódi kártyapaklival, naptárral, konyhai köténnyel és a klasszikus viaszos vászon asztalterítővel egészül ki a Pakli kollekció.

Pakli03

Pakli04

Pakli_c

Tóth Andrej a nagymarosi és a lembergi víkendházak, a lvovi és a kijevi dácsák után a Balaton témáját dolgozza fel legújabb festményein. A magyar tenger jellegzetes szereplői, színterei az Andrej képeire oly jellemző naiv bájjal, ugyanakkor nem kevés iróniával kerülnek bemutatásra: az elmaradhatatlan balatoni lángos, a hekk és a kovászos uborka most fatáblákról, deszkáról, szekrényajtókról, málnás rekeszekről kacsint vissza ránk.

[quote ]”Stílusában, életérzésben a szicíliai anyagom továbbgondolása a Plattensee sorozat, csak mindez a magyar tengernél, ahol nyaranta kiülhetek a strand büféjébe egy fekete és egy könnyű, hideg fröccs kíséretében, szemlélve a körülöttem zajló életet, színeket, formákat” – meséli Andrej az új sorozatról. [/quote]

Plattensee

Tóth Andrej az A38 grafikusaként már három ízben nyerte el az Év Kulturális Plakátja Díjat, a Magyar Nemzeti Galéria folyamatosan kéri be plakátműveit a gyűjteményébe, az „Aranyrajzszög” kulturális plakátdíj elnyerése után pedig a Magyar Plakát Társaság fogadta a tagjai közé.

hekk

A Plattensee kiállítás június 10-én nyílik az A38 kiállítótermében, a kiállítás keretében a látogatók megismerkedhetnek az ARTHEKK kollekció darabjaival is!

A kiállítás részleteiről itt olvashattok!