Petite Planet

Múlt héten felfedeztem Budapest egyik legkedvesebb helyét a Soroksári úti régi gyártelep egyik eldugott zugában. Annyira egyébként nincs is elrejtve, de magától azért nehezen talál el ide az ember, de ez ne riasszon el senkit! Ha akartok magatoknak egy jó napot kiszakadva a város kánikulai forgatagából mindenképp látogassatok el Gergőhőz és Anetthez a Petite Planet kis világába!

19 2

Hideg Gergely szociológusként dolgozott hosszú éveken át, majd mikor cége kivonult az országból és lett sok szabad ideje, komolyabban elkedezdett korábbi hobbijával, a kokedama készítéssel foglalkozni. A próbaképpen megszületett első növények sikere után komolyabbra fordult a dolog és áprilisban létre jött a Petite Planet, ahol az óta naponta készül sok-sok gyönyörű kokedama!

4 7 6 3

Gergőt először a növényes akváriumok világa szippantotta be, az itt használatos wabi labda (vízben élő növényekkel beültetett földlabda) volt az első lépés a kokedamak világa felé. Megmutatom, milyen elképesztően gyönyörű akváriumokat is tud csinálni Gergő, fergeteges!

3

Na de vissza a kokedamakhoz – a kokedama nem bonsai! Itt nem az a cél, hogy mesterségesen korlátozva legyen a növények növekedése, ez a műfaj amellett, hogy nagyon dekoratív és izgalmas növényekben ölt testet, egészen ideális lusta emberek számára. A kokedama földlabdája ugyanis kifejezetten hosszú ideig tudja tárolni a nedvességet – növényfajtától függően hetente-kéthetente egyszer elegendő jó alaposan megmártani egy vödör állott vízben, és le van tudva a gond megint legalább egy hétre. Kedvenc kokedamankat állíthatjuk, függeszthetjük, a starter kit tartalmaz a részletes leírás mellett jópár méter damilt és kampót is!

11 10 9

A kokedama úgy készül, hogy a szakértő először is kiválasztja több száz növény közül az ideálisat. Aztán a gyökere köré extra szivacsos tulajdonságú száraz mohát teker. Ez után jön a földlabda kialakítása, amely speciális, tápanyag raktározó földből és egy titkos összetevőből készül, melyet aztán gömbbé formálva zöld mohával borítanak be. A mohatakarót alaposan körbetekerik cérnával, így áll össze a gömb. Íme:

31 829 23anett2 28 27

A Soroksári úti kis műhely – nem is olyan kicsi egyébként – nyitva áll a látogatók előtt, el lehet jönni, lehet inni egy kávét, ismerkedni a kokedamak világával, beszélgetni Gergővel és Anettel és kiválasztani az igazit! Szuper élmény lesz garantáltan, nekem is az volt, az ajándékot pedig ezúton is köszönöm szépen!

22 2130

Ha szeretnétek kokedamat, látogassatok el a Petite Planet vendégszerető kis helyére, a Soroksári út 110.-be, ha olyanok vagytok, aki könnyen eltéved, hívjátok fel Gergőt, aki útbaigazít: 06 30-3706043. Ha pedig inkább a számítógép előtt szerettek vásárolni, látogassatok el a Petite Planet webshopjába, ahol a növénykínálat mellett részletes infót találtok a gondozás-ápolással kapcsolatban is!

[box type=”default” size=”large” title=”Petite Planet Kokedama” right_title=”Petite Planet” right_description=”Webshop” url=”http://www.petiteplanet.eu/” ]1095 Budapest, Soroksári út 110. Tel: 0630-3706043 www.petiteplanet.eu www.facebook.com/petiteplanetkokedama[/box]