Te miben hiszel? – Felhívás a 14. ARC Pályázatra

14. alkalommal hívja közös vizuális gondolkodásra az alkotni vágyókat az ARC. A pályázat és kiállítás ötlete azért született meg 2000-ben, hogy a szabad gondolkodásnak és szabad szólásnak legyen egy nagy nyilvánosságot élvező fóruma. Alapértékeihez azóta is tartja magát az ARC, éppen ezért az évenként összeülő, változó tagösszetételű zsűri a reflexiót, önreflexiót, kritikát és önkritikát valamint a szellemes, egyedi megközelítést díjazza előszeretettel.

arc14_sajto_A4_3

Hagyományaihoz híven idén is magas labdát dob fel az ARC. A játékosok azonban eldönthetik, le kívánják-e csapni, vagy független utakat járva inkább a főtémától eltérő pályamunkát készítenek. Egy viszont bizonyos, a provokatív és inspiráló pályázati kiírás ezúttal is olyasvalamire kérdez rá, ami aktualitásánál fogva mindnyájunkat foglakoztat. Te miben hiszel? Hol vannak vajon a fogódzók egy olyan társadalomban, ahol minden épp annyira igaz, mint az ellenkezője.

“Gyorsul a világ. Lassul a forgás. Semmi sincs úgy, mint volt. Minden úgy van, ahogy azelőtt. Fontos a szeretet. Senkit nem érdekel. Helyzet van. Közöny van. Tehetség van. Mutyi van.”

arc14_sajto_A4_2

A pályázókat arra kéri tehát az ARC, hogy fogalmazzák meg képben, hogy miben hisznek, mit tartanak értéknek vagy éppen értéktelennek a világban. A pályaműveket óriásplakát formátumban kéri a kiíró.

 „Tények mögött a lényeg” címmel, az idén 35 éves HVG saját témával kapcsolódott a pályázathoz. Olyan alkotásokat vár, amelyek a hetilap szellemiségéhez hűen, elfogulatlanul, lényegre törően világítanak rá a hazai vagy világgazdaságot befolyásoló tényezőkre. A legjobb 5 alkotás kerül majd bemutatásra a 14. ARC kiállításon. A MagNet Magyar Közösségi Bank különdíjat ajánlott fel annak a pályázónak, akinek plakátja a lehető legkreatívabban és konstruktívan hívja fel a figyelmet egy előremutató, pozitív társadalmi üzenetre. A legjobb pályaműveket óriásplakát formátumban 2014 szeptemberében, az Ötvenhatosok terén mutatja be az ARC.

arc14_sajto_A4_1

A 14. ARC pályázat és kiállítás megvalósításában közreműködő ARCostársak: Ringier, HVG, Kreatív Csoport, DELL, Oázis Computer, Wacom, Relatív, Medence Csoport, Neonoir, AS Services, Mandala Jógastúdiók és sokan mások.

A pályázattal kapcsolatos minden információ megtalálható a www.arcmagazin.hu weboldalon, valamint ugyanitt lehet feltölteni a pályaműveket. Legyen véleményed! Alkoss! Pályázz!

Az ARC felhívja a pályázók figyelmét arra, hogy ezúttal a szokottnál rövidebb idő, 5 hét áll rendelkezésükre a pályaművek megalkotásához! A pályázatok leadási határideje: 2014. július 15.

[box type=”default” size=”large” title=”Te miben hiszel? – Felhívás a 14. ARC Pályázatra” right_title=”ARC” right_description=”A 14. ARC pályázat részleteiért kattints ide!” url=”http://www.arcmagazin.hu/14-arc-palyazat” ]Box content[/box]