Önkénteskedj az Útilapuval!

2014-ben 21. alkalommal hirdeti meg az Útilapu Hálózat nyári önkéntes táborait magyarországi fiatalok számára a világ több mint 40 országába. Az Útilapu Hálózat a Service Civil International világszervezet magyarországi tagszervezete, melynek célja a kultúrák közötti párbeszéd és a béke elősegítése, és külföldi önkéntes táborokban való részvétel biztosítása, mindenki számára, megkülönböztetés nélkül.

A két hetes táborokban 10-15 önkéntes vesz részt, akik a világ minden pontjáról érkeznek. A tábor során az önkéntesek a helyi közösséggel együttműködve valami olyan munkát végeznek, ami a közösségnek fontos és segítséget jelent. Ez lehet például környezetvédelem, egy közösségi ház, játszótér újáépítése, kulturális és szabadidős programok szervezése.

utilapu

A jelentkezés feltétele a más kultúrákra és tanulásra való nyitottság, a kalandvány, a 18 és 99 év közötti életkor és társalgási színtű angol nyelvtudás. A táborokban való részvétel díja 15 ezer Forint, ami a nyári szezonban korlátlan számú külföldi önkéntes táborban való részvételre jogosít.

A táborokba az alábbi linken jelentkezhetsz: http://www.workcamps.info/icamps/

Az Útilapuban egész évben fogadják az új önkénteseket különböző témájú és célcsoportú hazai és nemzetközi projektekben, amiről itt tudhatsz meg többet: http://utilapu.org/

https://www.facebook.com/utilapu