TheBétaVersion – 2014 A/W

A TheBétaVersion kiegészítőit kezdettől fogva a funkcionalitás és a kifinomult, letisztult esztétika összhangja jellemezi, és nincs ez másként legújabb, 2014-es őszi kollekciójuk esetében sem. A táskák tervezésekor ezúttal is elsődleges szempont volt a funkcionalitás, ugyanakkor az új darabok finom részleteiknek és tiszta fomaviláguknak köszönhetően, túlzó hivalkodás nélkül nyújtják azt a harmonikus és egyedi megjelenést viselőiknek, amelyről a TheBétaVersion darabok ismertek.

9

A márkára jellemző, visszafogott, monokróm színvilág az őszi-téli szezonra készült darabokon is megmaradt, hiszen a TheBétaVersion alapelve, hogy táskáik könnyedén kombinálhatóak legyenek meglévő ruhatárunkkal. A kollekciót uraló fekete szín mellett ezúttal kissé hangsúlyosabban jelennek meg a brand védjegyének számító színes részletek és előtérbe kerülnek a kézzel készült díszítések. A táskákat díszítő bojtokon és alátéteken megjelenő, élénk színek (királykék, sötét lazac, lila, napsárga és türkizkék) játékosságot csempésznek a komor, télies hangulatba, egyúttal pedig meghatározzák az 5 modell egyéni karakterét is. A bojtokat látványos csomók zárják le, amelyeket Rainer Zsófi tervező nagy gondossággal, saját kezűleg készít el minden táskára.

11 10 8

A kisebb táskák fedele lakkbőrből készült, így esetükben a matt és fényes felületek játékára helyeződik a hangsúly, míg a nagyobb válltáskákon a vastag, matt marhabőr természetes felülete dominál. A nagy sikerű, perforált, geometrikus mintázatú darabok továbbra is megtalálhatóak a kollekcióban, az egyes új modelleken megjelenő dekoratív tűzések pedig ráerősítenek a táskák formáit meghatározó erővonalakra, finoman kiemelve ezáltal a tárgyak arányait.

3

A 2010-ben Rainer Zsófi tervező, és Varga Cili brand manager által alapított TheBétaVersion önkifejezésre buzdítja a vásárlókat: mivel a divat számukra elsősorban az emberek személyiségéről szól, ezért termékeikre jó értelemben vett “béta verziókként” tekintenek, amelyek akkor kelnek életre, ha valaki viselni, használni kezdi őket. Számukra egy táska akkor “van kész”, ha szerves részévé válik használója mindennapjainak, erőlködés nélkül, harmonikusan él együtt a személyiségével, mintha mindig is az övé lett volna.

Az új kollekció darabjai megvásárolhatóak szeptember 17-től a TheBétaVersion stúdióban (1111 Budapest, Budafoki út 22., 4. emelet 20., 55. kapucsengő), és online.

Fotó: Károlyi György (Flashback)