LOGIFACES: Analogue game for digital minds.

A LOGIFACES egy logikai kirakós betonból, amely ötlete az ősi kínai logikai játékok és a 3D modellező szoftverek ötvözetéből alakult ki. Az egy szettet alkotó tizenhat beton prizma egyszerre design tárgy is, így a logikai játék az otthon, vagy iroda dísze is lehet. Nem csak okos, szép is és nem mellesleg nagyszerű taktilis élményt nyújt, mellyel játék közben tapasztalhatjuk meg téri geometria szabályszerűségeit. A 3D modellezés ihlette puzzle nagyobb kihívás, mint aminek első ránézésre gondolnánk.

logifaces_3785_sml

Az alapjáték 16 beton prizmából áll, és egyetlen szabálya van: úgy kell egymás mellé helyezni az elemeket, hogy azok ugrás nélküli folytonos felületet alkossanak. A 16-os szettből ezzel a szabállyal kirakható egy egyenlő oldalú háromszög, de a LOGIFACES-ben ennél sokkal több rejlik: az ősi kínai logikai játékhoz, a Tangramhoz hasonlóan érdekes kihívás benne, hogy milyen más alakzatok rakhatók össze a szabály betartásával. Míg az elemekkel való szabad játék utat enged a fantáziának, a kötött minták helyes kirakása több perces fejtörést és szórakozást nyújt a játékosoknak akár egyedül, akár többen egyszerre közösen oldják meg a feladványokat.

A játékot korunk háromdimenziós modellező szoftverei inspirálták. Egy hullámfelület matematikailag bonyolult ezért a digitális modellező programok háromszögekre bontják az ilyen felületeket, hogy azok a számítógépek és a program használói számára kezelhetőek legyenek. Ezeket a háromszögeket nevezzük facesnek. A LOGIFACES a számítógépes grafikáknak ezt a karakterességét kívánja megjeleníteni és játékossá tenni a való világunkban. A LOGIFACES élmény különlegességét a térbelisége és tapinthatósága adja, ez a logikai játék azoknak szól, akik egy kétdimenziós logikai kihíváson túl a térbeliségét és az esztétikáját is értékelik. A digitális kultúra anyagtalansága találkozik a beton tapintható anyagszerűségével a LOGIFACES-ben és teremt újszerű esztétikai élményt használói számára.

logifaces_3598_sml

“Kirakós játékok már a régi Babilonban is léteztek, de ez a játék akkor nem létezhetett, mivel ihletője a mai számítógépes grafika eszköztára. Ezért is érezzük egyből otthonosnak. A LOGIFACES pontosan eltalálta azt a szintet, ami kellemes kihívást okoz, letisztult formaisága játékosa von be a térgeometria összetett világába.” – Prof. László Mérő matematikus

Játékot betonból

A beton korunk egyik felértékelődő anyaga. Egyre több helyen jelenik meg életünkben és ma már nem csak az építészet de a design ipar is használja termékek előállításához. Mindemelett a beton kellően anyagszerű és súlyos ahhoz, hogy tapintásával is hozzáadjon a játék élményéhez. A LOGIFACES speciális, kifejezetten design termékek készítéséhez kikísérletezett, a normál betonnál tízszer erősebb betonból készül a VPI Betonmanufaktúrában.

Építészek, ha játékot terveznek

A LOGIFACES története 2013-ban kezdődött Budapesten. Ebben az évben rendezte meg a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem az 1359 cm3 című játék design versenyt, amelynek zsűri elnöke Rubik Ernő a Rubik kocka feltalálója volt. A LOGIFACES első prototípusát erre a versenyre készítette el a Tervhivatal építészstúdió csapata, még fa elemekből, festett felülettel. Akkor a játék a 260 nevezőből a legjobb nyolc közé került. Egy évvel később a játék elnyerte a Magyar Formatervezési díjat, ahol tervezői csapatunk megismerkedett a szintén Magyar Formatervezési Díjas VPI beton manufaktúrával. A találkozás remek együttműködési lehetőséget teremtett a LOGIFACES gyártásához, a két csapat közösen felismerte, hogy a játékból a beton segítségével lehetne kihozni igazán különleges értékeit.

logifaces_3552_sml

Indulás közösségi finanszírozással

A Tervhivatal, magyar építészstúdió új találmányához jelenleg egy közösségi finanszírozási kampány keretei között keresi azokat, akik egy-egy előrendeléssel, kisebb támogatással segítenék őket a kezdőtőke összegyűjtésében.

A LOGIFACES-ben sok lehetőséget és nagy jövőt lát a Tervhivatal csapata, de elsőként ezek validációjával, a piaci visszajelzések begyűjtésével kezdtek foglalkozni egy közösségi finanszírozás kampányon keresztül. Az indiegogo kampányban összegyűlt összeget a játék további fejlesztésére és a folyamatos gyártás elindítására fogjuk költeni. Mindemellett azért is indultak a közösségi finanszírozással, mert túl azon hogy biztosítja a kezdőtőkét egy termék indulásához közben remek visszajelzés arról, hogy kik számára érdekes egy ilyen játék.

Elérhetőségek:

Indiegogo kampány: igg.me/at/logifaces

Honlap: www.logifaces.com

Bemutató videó: vimeo.com/vizit/logifaces

Facebook oldal: facebook.com/logifaces

Képek a termékről és arculati anyagok: http://bit.ly/LOGIFACESpresskit