LOOP collection

Az idei Design Hét alkalmára készített különleges ülőbútorkollekciót a Möbelkunst Kele Sára és Újszászi Tünde designerek együttműködésével. Az egyedi ülőbútorokból álló kollekció darabjai megvásárolhatók a Möbelkunst bemutatótermében.

blue-big-inter-WEB

A MÖBELKUNST nem pusztán egy gyűjtemény 20. századi bútorrelikviákból, hanem egyre inkább alkotóműhely is, a tárgyak kreatív felújítása ugyanis állandó kísérletezés terepe. A LOOP collection tervezése kapcsán az együttműködés keretében a csapatot olyan designerek erősítették, akiket korábban is foglalkoztatott az upcycling, Kele Sára formatervező és Újszászi Tünde textiltervező segített a tárgyak újraalkotásában, Rajnai Ákos médiaművész pedig a kollekciót bemutató installációért felelős.

blue-small-inter-WEB yellow-small-inter-02-WEB yellow-big-inter-WEB yellow-small-inter-WEB

A LOOP projekthez régi vasvázakat választottak, amelyek hatvan-hetven ezelőtt még pihenőszékek voltak. Megmentésük során nem az eredeti állapot imitálása volt a cél, hanem egy teljesen új, egyedi darabokból álló kollekció létrehozása. A székek hurkok, csomók, kötelek rajzos struktúrájával, játékos rugalmasságával, élénk színekkel kezdenek új életet, azaz visszacsatlakoznak a használati tárgyak körforgásába.

Designer: Kele Sára, Újszászi Tünde

Installáció, fotó: Rajnai Ákos