Eperfa

Olyan jó érzés olyan játékokkal találkozni, mint az Eperfa kollekciója! Az ember azonnal vissza akar menni gyerekbe, aztán rájön, hogy nem is kell ahhoz gyereknek lenni, hogy  ilyet akarjon magának és akkor az a vége, hogy az ajándékba vett halakat jól megtartja és minden alkalommal elmosolyodik, mikor meglátja őket a polcon. Ezt tudják az Eperfa játékok. És még sok minden mást is.

173

Bár a világon mindenhol gyártanak játékokat, de olyan játékokat csak mi tudunk készíteni, amik rólunk mesélnek. Játékok a Balatonról és a budai Hegyvidékről, a nádszagú vízről, a kék hegyekről, a hatalmas gesztenyefákról és a zakatoló gyermekvasút világáról. Na ilyen játékok készülnek az Eperfa műhelyében – személyes emlékekből, illatokból, játékokból, vidámságból inspirálódnak és gyönyörű anyagokból kézi munkával és sok szeretettel készülnek. Ellenállhatatlanok!

177

Az Eperfa játékok és kiegészítők két – a tervezők -Nagy Anna Nóra és Berán Emese – életében  meghatározó szerepet betöltő helyszínekhez és témákhoz kapcsolódnak: a Balatonhoz és a budai Hegyvidékhez. Nagy hangsúlyt fektetnek arra, hogy az adott területet legjobban ismerő szakértők véleményét kikérve, magas minőségű és a gyermekek számára is biztonságos, lehetőleg hazai és természetes anyagokból készüljenek játékaik. A gyártás itthon történik, minden termékünk megváltozott munkaképességű vagy szociálisan hátrányos helyzetű emberek számára biztosít munkalehetőséget. Az Eperfa játékok segítik a gyermekek készségeinek fejlesztését és segítenek az őket körülvevő világ megismerésében.

171

179

172

Tervezők: Nagy Anna Nóra és Berán Emese
Gyermekversek, marketing: Garbai Nóra

Fotó: Veres Ádám
Fa munka: Kelemen Ákos

A játékok és kiegészítők tervezése a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem MOME+ inkubációs programja keretében történt Branyiczki Imre és Koós Pál mentorálása mellett.

Az Eperfa játékok kaphatók ITT.