Igazi színkavalkádos nyáridézés a hideg napok átvészelésére!

Tóth Andrej, az ARTHEKK grafikusa és a Medence Csoport együttműködésében különleges táskakollekció látott napvilágot – Andrej balatoni grafikái mostantól táska formában is kaphatók!

Magyar Gergő designer alapító tagja a Medence Csoport alkotóközösségnek, mely hosszú évek óta foglakozik a mára fontos kulturális, gazdasági és ökológiai kérdéssé vált újrahasznosítással. Munkáik nem kizárólag „művészi” értékekkel bírnak, hanem társadalmi szemléletváltás szükségességére a környezetünkkel szemben viselt felelősségünkre is felhívják a figyelmet. Re+Concept márka alatt 2006 óta tudatosan foglalkoznak kültéri és beltéri reklámhálók, hirdetési molinók felhasználásával. Az upcycling náluk nem divat-kérdés, kreatív szemlélettel felelnek a fogyasztói kultúra kihívásaira.

2

„Munkáinkban kifejezetten szem előtt tartjuk a design for all szellemiségét és a demokratizált kreativitás (közönség bevonása az alkotófolyamatba) elvét. Kreatív workshopokon osztjuk meg a megszerzett know-how-t, így biztosítva a társadalmi szerepvállalásunkat, felvállalva a következő generációk képzését” – olvasható a Medence Csoport holnlapján.

Az ART HEKK – Tóth Andrej grafikus projektje – idén nyáron alakult, és Balaton- ihlette grafikái, handmade termékei igen hamar kedveltté és ismertté váltak. „Tóth Andrej grafikus, képzőművész, 2014-ben hozta létre az ART HEKK-et. Maga a koncepció 2013 nyarán Balatonalmádiban, a Wesselényi strand egyik vendéglátóhelység árnyékos asztalkájánál született meg, ahol a csésze fekete és a pohár gyöngyöző fröccs karöltve teret engedett a merész gondolatoknak. Az ART HEKK elsődleges célja, hogy a kis szériás művészi kollekciók egyedi világát közvetíthesse, és ezen alkotásokat minél több ember számára elérhetővé tegye.” –hirdeti az ART HEKK webshopja.

Hogy mi köze egymáshoz az újrahasznosított táskának és Tóth Andrej projektjének? Hát az, hogy a Re+Concept márka legsikeresebb modelljeit most molinóra nyomott ART HEKK grafikákkal kiegészítve limitált szériás Art Collection-t. hoztak létre.

1 5 4

Mind az öt táskatípus erős (részben használt) molinóanyagból készült.

A táskatípusok:

  • NANA, a hölgyek kecses válltáskája
  • PIPACK, az unisex masszív sporttáska
  • PIAC, a strandcuccainkkal vagy épp a zöldséges finomságaival teli kiegészítőnk
  • SZATYOR, a mindennapjainkat segítő amolyan “mindent bele” oldaltáskánk
  • s nem utolsósorban irataink új otthona: a TÁRCA.

 

A táskákról, pénztárcákról az ART HEKK már jól ismert nyári balatoni PAKLI sorozat tagjai köszönnek vissza ránk: többek közt a sportos Siófoki Laura teniszezőnő Wilson sapkájában, a buja, forró mediterrán éjszakákat idéző Boglári Bella, az örökké pöttyös labdákéért nyúló Fűzfői Virág, és nem utolsósorban az egyetlen férfitag, Almádi Carlos, ki talán most is a strand büféje felé slattyog egy feketéért, hóna alatt az elengedhetetlen autóstáskájával.

Ünnepi debütálása az Art Collection-nak: december 7-én a WAMP designvásáron az ART HEKK standján, ezt követően pedig december 14-én és 21-én találkozhatsz velük a rendezvényen. Természetesen a WAMP-on kívül is találkozhatsz a táskákkal a Medence Csoport Pipa utca 7. szám alatt találtható boltjában, vagy a www.arthekk.hu webshop kínálatában.