Itt a pakk_art Pop-up Store

Kortárs művészet mindenkinek! A pakk_art karácsony előtti pop-up galériája azt a nemes feladatot vállalta magára, hogy közelebb hozza egymáshoz a művészetre nyitott érdeklődőket és a fiatal kortárs képzőművészeket egy ideiglenes művészeti bolt keretében a Higgs Field galériában. A koncepció lényege a még kevéssé ismert művészek munkáinak előtérbe helyezése és megfizethető képzőművészeti alkotások felvonultatása. Hogy valóban értékes ajándékot adjunk karácsonyra, vagy csak úgy.

4

A pakk_art a kortárs képzőművészet népszerűsítésére létrejött kulturális vállalkozás, amelynek célja, hogy bárki számára egyszerűvé és könnyen elérhetővé tegye egyedi művészeti alkotások vásárlását. A pakk_art nem a hagyományos galéria-modell szerint értékesít műtárgyakat, illetve képvisel művészeket. Célja, hogy egy olyan minőségi művészeti piacteret hívjon életre, ahol minden érdeklődő különleges és unikális alkotásokhoz juthat, akár minimális rendelkezésre álló anyagi forrásból is.

  2 1

A pakk_art egy kísérleti szakaszban lévő művészeti projekt, amelynek célja egy nyugaton bevett és jól működő modell itthoni bevezetése. A márkanév a pakk rendszerre utal, amelyet először a karácsonyi Pop-Up vásár alkalmával valósítunk meg. Lényege, hogy a vásáron részt vevő művészek külön pakkban helyezik el fóliázott, gazdára váró alkotásaikat, amely pakkokban a látogatók szabadon válogathatnak. A pakkokban így kiállításra kerülő alkotások művészenként rendszerezve könnyen áttekinthetőek, böngészhetőek és megvásárolhatóak.

3

A pakk_art életre hívásakor fontos szempontként merült fel a tapasztalat, mely szerint a magyar kortárs művészeti piacon hiányzik a mindenféle „sallangoktól” mentes, fesztelen találkozási forma alkotó és vásárló között, pedig ez a fajta személyes kontaktus a művészek és a fogyasztók számára is ugyanolyan fontos lenne. A pakk_art célkitűzése, hogy e két fél közötti találkozásnak a lehető legegyszerűbb, leghatékonyabb terét hozza létre, valamint, hogy közvetítőként funkcionáljon a fiatal kortárs művészek és a képzőművészet iránt érdeklődők között. A projekt teljesen elszakad a galériák nyújtotta feszes keretektől, formális világától, és igyekszik közelebb hozni egymáshoz a kortárs műveket és korunk kultúrafogyasztóit.

6

A pakk_art-ban a művészetpártolók a jól ismert, magas műkereskedelmi árak töredékéért tehetnek szert egy-egy kiválasztott darabra, 8 fix árkategóriában. A laikus műkedvelők vagy a tapasztalt műgyűjtők 6.000 és 200.000 Forint között vásárolhatják meg kedvenc alkotásaikat. A pakk_art a művészeti piacon való bemutatkozás lehetőségével egyfajta ugródeszkát kínál a pályakezdő, többnyire még ismeretlen alkotóknak. A művészeknek ez a típusú megmérettetés kitűnő alkalom arra, hogy megismerjék őket és direkt visszajelzéseket kapjanak mind a műkedvelő közönségtől, mind a szakmától, ami nagyban hozzájárulhat a további fejlődésükhöz és sikeressé válásukhoz. A könnyű vásárlás, a széles választék, a kedvező árak és a hagyományos galériákhoz képest leegyszerűsített, vásárlóbarát megközelítés mind-mind azt segítik elő, hogy minél szélesebb közönséghez eljuthassanak a képviselt művészeink.

 8

A pakk_art kezdeményezése természetesen nem áll meg a karácsonyi pop-up üzlet bezártát követően: a karácsonyi kitelepülés után egyelőre online üzemelnek tovább, amely jelenlétet egy bejelentkezési alapon történő showroom és további időszakos vásárok egészítenek majd ki, hogy ami online felkelti az érdeklődést, élőben is megtekinthető legyen. Nagyon sok siker kívánunk ennek a remek és ígéretes kezdeményezésnek! Ajándékozzunk minél többen kortárs képzőművészetet!

Karácsonyi Pop-Up Store Dec. 17-23.

Higgs Field Project Space // 1051 Budapest, Hercegprímás utca 11.

Nyitva: H-P 12:00-19:00 Sz-V 11:00-19:00

pakkart.hu

facebook.com/pakk_art

hello@pakkart.hu

+36303812340