3LEGS

Tavaly nyáron ismerkedtünk meg Tarcali Dávid, a Studio Nomad csoport tervezőjének acéllemezből hajlított játékos asztalkollekciójával, a 3LEGS-zel. A három különböző méretben készült asztal megjelenése geometriai mintázatokból és építészeti formákból inspirálódik, az elnevezés pedig a hagyományos három lábú asztal egyszerű funkcionalizmusára utal. Minden darab egyszerű 3 mm vastagságú acéllemezből hajlított, különlegességük, hogy absztrakt formaalkotásukból adódóan különböző perspektívából tekintve mindig más arcukat mutatják. Dáviddal az asztalok tervezéséről beszélgettünk.

tumblr_n706vyEKli1r95qyio3_1280

– Mutatkozzatok be röviden, kik vagytok, mikor alapítottátok a stúdiót?

– A Studio Nomad-ot 2011 végén alapítottuk Pásztor Bencével és Pongor Somával. Mindhárman építészeti háttérrel rendelkezünk, a BME-n végeztünk, de a klasszikus építészeti munka mellett a kisebb léptékű feladatok megoldása is ugyanolyan fontos számunkra.

– Hogyan írható le a munkáitokra jellemző tervezői karakter?

– Legfőképp az építészetből és az épített környezet sokszor kaotikus formanyelvéből inspirálódunk. Frissességgel és egy kis humorral spékeljük meg a tárgyainkat, ami könnyedséget ad nekik. Ez lehet egy formai játék, vagy anyagkísérlet.

– Milyen szempontok lebegnek előttetek egy-egy tárgy tervezésekor?

– Az igényes kialakítás és megoldások mellett törekszünk arra, hogy az általunk tervezett tárgyak frissek legyenek és ugyanolyan potenciális vásárlókat érjünk el itthon, mint mondjuk Hong-Kongban, New Yorkban, vagy éppen Londonban. Ezt azért is említem, mert eddig túlnyomó részt külföldi megrendeléseink voltak.

tumblr_n706vyEKli1r95qyio7_1280

– Mit láthatnak tőletek a látogatók az OtthonDesign kiállításon?

– A 3LEGS asztalkollekciót illetve a 28° könyvtartókat.

– Mit vártok a kiállításon való megjelenéstől?

– A hazai potenciális vásárlókhoz való eljutást, akik nyitottak a magyar designtermékekre, legyen az egy kis tárgy, vagy egy asztal.

– Mit tartotok a legnagyobb sikereteknek?

– Idén megjelentünk a márciusi elle Decor US-ba olyan tervezőkkel egy lapon mint a NENDO és meghívást kaptunk a milánói design hétre, ahol a Ventura Lambrate projekten belül kiállíthatjuk az asztalokat.

tumblr_n706vyEKli1r95qyio6_1280

– Mit szeretnétek elérni, milyen cél lebeg előttetek?

– Hosszú távon egy többrétű designnal foglalkozó cég felépítése a célunk, melyben paralel foglalkoznánk további bútorkollekciók tervezésével, illetve belsőépítészeti és építészeti szolgáltatás nyújtásával.

– Mire készültök, min dolgoztok éppen?

– Új bútorkollekciónkon, belsőépítészeti munkákon és persze a Ventura Lambrate megjelenésen. Ezzel egy időben a szív17 stúdióval az arculatunk frissítésén dolgozunk éppen.

A Studio Nomad bútorai megtekinthetők élőben is az Otthon Design kiállítás G pavilonjának magyar tervezőket bemutató 305 A standján, április 15 és 19. között.