Szárnyalj a Ginger Brownie-val!

Szeretnétek belecsöppenni a gyerekek és egy különleges divattervező mesés fantáziavilágába? Rácsodálkozni a természet ajándékaira? Gyönyörködni elbűvölő gyerekruhákban és elveszni azok részleteiben? Megismerni egy érzékeny, színes hölgyet? Egyszóval szárnyalni? Ugye. 🙂 Akkor térjetek be a Ginger Brownie showroomba, ahol a szárnyalás már csak azért sem lehetetlen, mert Beke Luca új kollekcióját éppen a szél, a repülés hívta életre.

„És miről fog szólni a cikk? Rólam? Vagy a márkáról? Vagy a workshopokról?” – kérdezte Luca a beszélgetés után. Mondtam Neki, ezt sosem tudom előre, majd beugrik egy ötlet, s felfűzöm rá a történetet. Ezúttal azonban már hazafelé sétálván eszembe jutott, mit szeretnék hangsúlyozni. Azt, amit ma (is) tanultam, s amit mind Luca, mind workshopjai, s mind az egész Ginger Brownie gyerekruha márka közvetít: 1. Töltsünk együtt minél több időt azokkal, akiket szeretünk! 2. Szerezzünk egymásnak örömöt! 3. Az a lényeg, hogy érezzük jól magunkat! 4. A csapatmunka, a tudásmegosztás csodákra képes! 5. Merjünk önmagunk lenni!

g24

g33

Szárnyalás 1. – a ruhák

A Ginger Brownie gyerekruhák egytől egyig meseszépek! A formák, az apró, finom részletek, színek, minták, – részben saját tervezésű – anyagok, hangulatok, témák… a szép fotók a zabálnivaló gyerekekkel… mind mind ámulatba ejtők, mégis egyszerre természetesek is, anyag és szín tekintetében egyaránt… (és ennél persze még sokkal-sokkal több rejlik bennük, de haladjunk szép sorjában). A csodás darabok hétköznapokra is alkalmasak, hiszen a kis hercegnők/hercegek minden egyes nap hercegnők/hercegek, hát nem? 🙂 De ha úgy tartja kedvük, akár egyéb alsó- vagy felsőrésszel is kombinálhatják a mesés ruhácskákat. A csemeték pedig szerencsére nem törődnek azzal, ki mit gondol… pusztán szeretnék jól érezni magukat. Imádják például a szabad, fodros ujjakat, melyektől úgy érzik, mintha Angyalszárnyuk lenne, de természetesen az – akár 3D-s – anyagokon is elmerengenek és fantáziálnak, mesét szőnek köréjük, hiszen érzik a ruhák lelkét. Talán nem meglepő, hogy a fekete színt ki nem állhatják a kicsik. Miközben pedig próbálgatják leendő szoknyájukat, rajzolhatnak vagy bújócskázhatnak is az Október 6. utcában található showroomban (amely a Ginger Brownie-n kívül még 7 másik márkának is otthona), szóval igazi családi élmény ott a vásárlás.

gi0

gi2

A képeken látható szőke lányka egyébként Lujzi, a Ginger Brownie legnagyobb kismodellje :-), aki a felszabadult pózolás mellett őszinte kritikájával is sokat segít, hiszen bátran elmondja például, szerinte miként lehetne kényelmesebb vagy jobb egy-egy darab.

g26

Minden kollekciót más-más téma inspirál. Korábban például a cirkusz lengte körbe a darabokat, most pedig a szél, a repülés momentumai köszönnek vissza a mini ruhákról, s hamarosan hazai ihletettségű motívumok is felbukkannak. (Megsúgom: lesz olvadozás ezektől is bőven!) Az ősz-tél, tavasz-nyár kollekciókat alkalmi darabok is kiegészítik, hiszen Luca külön figyelmet fordít az ünnepekre, a húsvétra, farsangra, sőt, még a suli kezdésre, ballagásra, vagy keresztelőre, születésnapra, esküvőre is. „Ne halmozzuk a termékeket, inkább kevesebbet vegyünk, de azok időtállók legyenek” – vallja Luca, aki hamarosan még több fiú ruhácskával és egy hétköznapibb vonallal is megörvendezteti a Ginger Brownie rajongóit. Sokszor egyébként még a szülők sem bírnak magukkal, és saját részre is készíttetnek hasonló ruhákat, amit teljes mértékben meg tudok érteni. 🙂

gi3

gi1

De térjünk vissza az új, „Wind Rises – Szél támad” kollekcióhoz… A szél simogat, felemel, mozgat, forgat, repít, tisztít, közelebb hoz… s valahogy így van ez a Ginger Brownie-val is. Üzenete belülről, a lelket, az anyagok pedig kívülről simogatnak, mosolyt csal a kicsik és nagyok arcára egyaránt, az amúgy is szárnyaló gyerekek még nagyobb szárnyakat, lendületet és örömöt kapnak a ruhák által, miközben a családokat is összehozza és megmozdítja ez a márka, mind fizikailag, mind érzelmileg. Szóval tényleg mindenkinek szárnyakat ad Luca világa.

Felhők, szirmok, szárnyak, ballonok, papírsárkányok, szélforgók, szellők, fodrok… a ruhák rétegeibe és/vagy a fotók díszletébe csempészve… mindez egységes és melegséges fuvallatként kólintja fejbe a szemlélőt és mutatja meg az utazás, az ismerkedés, a szabadság, a repülés, a világ és egymás felfedezésének örömét! Utazzunk hát együtt a szelek és a Ginger Brownie szárnyán!

g36

Szárnyalás 2. – a workshopok

Lucával először a Karácsony előtti Jégvarázs jótékonysági workshopon találkoztam, ahol a lélegzetem is elakadt, komolyan. A kislányok például egyedi pörgős szoknyát készíthettek maguknak, melyhez Luca biztosította a kék selyem alapszoknyát, s amelyre a kis hercegnők hópihéket festettek, így lett páratlan meseszoknyája mindannyiuknak. „Minden gyerek egyedi és utánozhatatlan” – mondta Luca.

g13

g14

g15

Az apró kezekkel párhuzamosan nagy kezek is szorgoskodtak, hiszen a gyerekek szülei is részt vettek a workshopon, ahol többek között képeslapok is készültek, miközben adományt is gyűjtöttek a Hűvösvölgyi Gyermekotthon számára.

g01

g03

A következő workshop alkalmával papírmaché légballont, tavasztündér koronát, vagy párnát, ruhát, s Anyák napi ajándékot készíthetnek a résztvevők, miközben együtt és egyre közelebb lehetnek a családtagok, barátok, megtöltve az időt valami igazán klassz tartalommal.

g02

g01 (2)

Tehát a ruhákon túl még e foglalkozások és a showroom is azt a célt szolgálja, hogy az emberek egyre több és értékesebb időt töltsenek együtt, s hogy közelebb kerüljenek egymáshoz és magukhoz. (Workshop dátumok: március 28., április 18., 25., május 9.)

g07

g06

g08

g05

g04

Szárnyalás 3. – a tervező maga, Luca

Ezek után azt hiszem, nem fogtok meglepődni, ha bemutatom, milyen különleges személyiség áll – és ugye szárnyal – a márka mögött. Luca 23 éves kora ellenére fantasztikus tudatossággal járja és irányítja útját. Hatalmas élmény volt hallgatni, ahogy mesélt saját életéről, álmairól, terveiről, gondolatairól, s a világ egyéb szeleteiről.

Luca egyébként a Modartban tanult divattervezést, jelenleg pedig a MOME design- és művészetelmélet szakára jár, egy ösztöndíjjal pedig már Kínában is bemutatkozott, mondanom sem kell, óriási sikerrel. A márka mögé mára egy kicsi, ám igen erős csapatot is verbuvált: Bernáth Klári a Ginger Brownie grafikák (például minták, plakátok) alkotója, Cséffai Györgyi a különleges workshopok megszületését segíti, Kóródi Gabriella pedig a fotókért felel, hogy aztán végül mindenki örömét lelhesse a márkában és az életben.

g19

g28

A Ginger Brownie mellett pedig még egy márkával büszkélkedhet a fiatal divattervező, nevezetesen a Luciditével, amely esküvői és egyéb felnőtt alkalmi ruhákat takar, szóval írjatok bátran Lucának, megvalósítja álmaitokat örömmel! Merthogy épp ez vezérli: örömet okozni az embereknek. „Az a lényeg, hogy jól érezzük magunkat” – mondja.

Köszönöm, hogy megismerhettelek! 🙂

g25