Vidó Nóri

Vidó Nóri eredetileg, építész, és hitvallása szerint egy tér megtervezése nem áll meg a háznál. Saját márkáját 2010-ben alapította, azóta számos remek tárgyat adott a magyar designnak. Betontányérjait és különleges, szoborszerű székeit valószínűleg nem kell már bemutatnunk azoknak, akik figyelemmel kísérik a hazai tervezők munkáit.  Az idei Otthon Design kiállítás hazai tervezőket felvonultató standján új bútorokat és kiegészítőket láthatunk majd Nóritól!

5

– Hogyan írható le a munkáidra jellemző tervezői karakter?

– Az a célom, hogy minden munkám kicsit eltérjen a megszokottól, szeretek valami újat vinni a tárgyaimba.

– Milyen szempontok lebegnek előtted egy-egy tárgy tervezésekor?

– Ez nagyon függ az adott tárgytól. alapvetően igyekszem mindig valami izgalmasat csinálni, és igyekszem figyelni rá, hogy boldoggá tegye azt, aki használni fogja.

– Mit láthatnak Tőled a látogatók az OtthonDesign kiállításon, és mi benne az újdonság, az innováció? 

– Az idei londoni design héten bemutatott kollekcióim két darabját. Egy szobainast, ami egy kis lerakó asztallal van kombinálva, és az elmúlt fél év tanulsága szerint nagyon kedves és jól működő darab. Illetve a vállfa kollekciómat, ami attól izgalmas, hogy eddig ez a műfaj (design vállfa) nem létezett, hiába igyekezett valaki a legalaposabban kialakítani a lakását, éttermét, szállodáját, boltját, nem talált olyan akasztót, ami illeszkedett volna a többi tárgyhoz, esetleg szebb kivitelezésűeket lehetett vásárolni, olyat, ami megállja a helyét magában is, nem.

46 vidonori_pixel2small

– Mit vársz a kiállításon való megjelenéstől?

– Szeretném, hogy minél több emberhez jussanak el a bútoraim, tárgyaim, és örülnék, ha másoknak is annyi boldogságot vinnének az életébe, mint nekem, aki most együtt él velük.

– Mit tartasz a legnagyobb sikerednek?

– Azt, hogy lehetőségem van minden évben újabb kollekciókat készíteni és ezek évről-évre bizonyítják, hogy érdemes továbbra is ezen az úton járnom.

2

– Mit szeretnél elérni, milyen cél lebeg előtted?

– Szeretnék tovább haladni, és szép lassan egyre több olyan munkát megcsinálni, ahol az építészetet és a formatervezést kombinálhatom. Illetve egyre több olyan tárgyat tervezni, ami megtalálja a helyét mások életében is.

– Mire készülsz, min dolgozol éppen?

– Most nyílik az első éttermem, azon elég sokat dolgozom. Emellett sok építész munkám van, és természetesen nagyon készülök a londoni design hétre, ahol minden évben bemutatom az új munkáimat.