Tűzzel vassal – Wood Arts Intarzia kiállítás

Sándor László intarziaművész és grafikus 2008-ban készítette el első intarzia portréját. Önarcképe az igen kis méret ellenére nagy sikert aratott, ez gondolkodtatta el a művészt a folytatás lehetőségéről. Azóta a tradicionális intarzia technikát felfrissítve, Wood Arts néven készít egyedi intarzia portrékat, amik eljutottak már Olaszországba, Mexikóba és Amerikába is. Készített már egyedi karóra számlapot, egy fából készült karórákat gyártó világcég felkérésére.

ehjeFnBxCEwqKgXVfqK_W-mUR0s0nj2yvds1eyoit40

DoEd3bjEtuUn8hh-68Y0550wZjOzg2L5mmBQ54UMUiA

Az intarzia portrék egyediségét a felhasznált egzotikus fafajok színe és erezete mellett az elkészítés sajátos, fotorealisztikus módja teszi különlegessé. A furnérlemezek egyedi textúrája és a fénytörésből adódó sajátos „színjátéka” egyszeri és megismételhetetlen végeredményt nyújt. Tevékenységét workshop indításával kívánja kibővíteni, ezzel is bátorítva az érdeklődőket a fával való közös ismerkedésre, saját kreativitásuk kibontakoztatására.

rTgCHySVeopSKL3RSxD6C-r-iY5xez-xbVlgliOSctw

„A fával való munka, az élő anyag sajátosságai és a folytonos technikai fejlődés lehetősége állandó lendületet biztosítanak a folytatáshoz. Szomorúan látom, hogy a minőségi faanyagokat egyre inkább nélkülözzük a mindennapjainkból, így lassan teljesen eltűnhet ez a nagy múltú szakma is. Ezt szeretném megakadályozni ezzel a hiánypótló tevékenységgel, remélve, hogy újra a napjaink része lehet ez a méltatlanul elfeledett művészeti ág”  -vallja a művész. Számos csoportos és egyéni kiállítása után, most a „tűzzel vassal” című önálló tárlatára invitál minket. A rendezvénynek a Kispesti Művelődési Otthon (KMO) ad helyet. Megnyitó: április 3-án, 18:00 órakor. Cím: 1191 Budapest, Teleki u. 50.

rL40BUgMCNlzgWMgxL385AV63xHA0kET0v_dGekVa5s

A kiállításon különböző méretű intarzia portrékat, tipográfiai munkákat, intarzia számlapú karórát, gördeszka grafikát és még sok érdekességet láthatnak az érdeklődők, illetve személyesen is találkozhatnak az alkotóval és munkáival április 3-án.

 Ráadásul a kiállítás tematikáját májusban különleges workshop  viszi majd tovább:

tvLxd1Zm24EwcfrsnfDFiHE_Py0R9i-NRjQd7h8YYmI -U_mfHRK1b8hIbnK_9RNON7VKJtk9f-JwNNirB62jqM