Ungár Fanni/Design Habit

Ungár Fanni a Design Habit tervezője előszeretettel alkot meg kreatív megoldásokat világításra, bútorokra és kisebb tárgyakra. Az idei OTTHON Design kiállítás látogatói egy különleges lámpát láthatnak tőle, de aki ellátogat a Geopen könyvesboltba, Fanni komplex belsőépítészeti világával is megismerkedhet.

Geopen könyvesbolt_Logozott

– Mutatkozz be röviden, ki vagy, mikor alapítottad a márkát?

Ungár Fanni formatervező vagyok. 2010 óta saját nevemmel bélyegzem a munkáimat. A formatervező szakmai családon belül túlnyomórészt bútor, illetve belső tértervezéssel, lámpatestekkel foglalkozom. Emellett ideiglenes építmények, installációk kitalálása, létrehozása érdekel.

– Hogyan írható le a munkáidra jellemző tervezői karakter?

– Munkáimban mindig a tiszta, érthető formatervre, az anyaghasználat és a felhasznált technológia segítségével karakteres, és kommunikatív eredményekre törekszem. Az áttekinthető lendületes tárgyak híve vagyok.

– Milyen szempontok lebegnek előtted egy-egy tárgy tervezésekor?

– Az általános és szükséges tervezési szempontok mellett a fenntartható megoldásokat tartom értékesnek, és persze azt, hogy a terv a karakterjegyeimet viselje.

dresscodelamp 01

 – Mit láthatnak Tőled a látogatók az OtthonDesign kiállításon, és mi benne az újdonság, az innováció? 

– Egy új terméket, általános világításra készült csillárt mutatok be. Formavilágában minimalista elemeket hordoz, ami energiatakarékos világítási megoldással párosul.

– Mit vársz a kiállításon való megjelenéstől?

– Remélem, hogy sok pozitív visszajelzést kapok.

– Mit tartasz a legnagyobb sikerednek?

– Minden jól sikerült munka nagy siker. Külön örülök egy 2014-ben lezajlott könyvesbolttervezés és kivitelezésnek, és hogy a termékeimet, munkáimat szokták kedvelni, és keresni az érdeklődők.

11021246_511901052280919_4707810105547175703_n

– Mit szeretnél elérni, milyen cél lebeg előtted?

– Több saját  kis szériás tárgyat szeretnék idén, 2015-ben kialakítani.

– Mire készülsz, min dolgozol éppen?

– Jelenleg egy csomagolásterven dolgozom, közben készülök megmenteni a világot.   🙂

http://ungarfanni.tumblr.com/