Mert ez műanyag!

Az Inspiráló Designelmélet áprilisi eseményének fókuszában ezúttal egy matéria, a műanyag áll. A magyar háztartások – egykor elengedhetetlen, ma már talán megmosolyogtató – kellékeit (pilleszék, átlátszó polisztirol tálca, műanyag kenyérkosár) bizonyára senkinek sem kell bemutatni. De hogy miért is volt nagy szám a fröccsöntés, a polipropilén gégecső és az orkánkabát az 1960-as években, az kiderül Mayer Kitti, egykori designelmélet szakos hallgató “Mert ez műanyag!” című előadásából.

műanyag2

Az időutazás tovább folytatódik Tomcsányi Dórival, a doritomcsányi márka alapítójával, akit ezúttal (meglepő módon) “Panel” fantázianévre keresztelt kollekciójáról faggatunk, de arra is kíváncsiak vagyunk, hogyan kerül a nejlonszatyor digitálisan printelt ruhadarabjaira.

Mennyiben hasonlít a fröccsöntés a 3D nyomtatás technológiájára? Párhuzamba állítsuk vagy inkább ütköztessük egymással a két eljárást? Milyen kérdésekre adhat választ egy 3D nyomtató? Erről, és sok hasonló kérdésről beszélgetünk Szabó Péterrel, a GigamaX 3D tervezőjével.

Múltidézés és jövőbetekintés a nejlonharisnyától a 3D nyomtatott prototípusig.
Gyertek!

Időpont: 2015. április 9., 19 óra
Helyszín: Toldi Klub