Pici Piac – A legkisebbek vására

Dizájner baba-mama-gyerek vásár várja a legkisebbeket és szüleiket a Király utcában június 7-én. Magyar tervezők hazai termékei kifejezetten kismamáknak, gyerekeknek, családoknak: baba ruhák, cipők, játékok, könyvek, babaszoba dekoráció, baba-mama kiegészítők, ajándékok, bio és öko termékek vonulnak fel a Central Passage-ban.

PiciPiac_hamarosan

Helyszín: Central Passage (1061 Budapest, Király u. 8-10.)
Időpont: 2015. június 7. vasárnap 10-16 óráig

INGYENES PROGRAMOK:

10.30: Beszélő Babakezek – játékos babajelbeszéd-foglalkozás Zentai Katával
A babajelbeszéd segíti a beszédfejlődést, erősíti a szülő-gyermek köteléket. Hatékony kommunikáció a babákkal már a beszéd megindulása előtt is.
“Óriási segítség”
“Ha nem jelelnénk, lemaradnánk a korai felfedezéseiről”
“A hisztik a tizedére csökkentek”
“Többet megértünk egymásból”
További információ: www.babakezek.hu

11.30: Interaktív beszélgetés Kékesi Krisztinával, a Mentőcsónak alapítójával
Tabuk nélkül az anyaságról: 
Egy hely, ahol nem szégyen kérdezni, és nem szégyen azt mondani, nehéz. Egy hely, ahol bátran felvállalhatod az érzéseidet, elmondhatod a kérdéseidet. Egy hely, ahol tabuk nélkül beszélünk az anyaságról, a párkapcsolatról, a családról.

12.30: Fogd rá a jetire! – Ismerkedés a Nokedli mesék szerzőivel, felolvasás, dedikálás
Idén jelent meg Boncsér Orsolya és Csordás Levente első könyve a Naphegy kiadónál, “Fogd rá a jetire!” címmel, a 2-6 éves korosztály számára. A kötet 6 db mókás, könnyen megjegyezhető, kézzel illusztrált gyermekverset tartalmaz, amelyekből például kiderül, hogy miért nem illik mindent másra fogni, vagy miért nehéz a százlábú dolga, ha cipővásárlásra adja a fejét. A meséskönyvhöz egy ingyenesen letölthető iPad app is kapcsolódik, számos extrával (mint a HangyaDiszkó és JetiPiano). A személyes találkozásig is nézzetek be a www.facebook.com/NokedliApps oldalra, ahol további tartalmakat és Nokedli híreket találtok!

14.30: Interaktív beszélgetés Kékesi Krisztinával, a Mentőcsónak alapítójával
Baba váró percek – pocakosoknak: 
Egy kisbaba érkezése alapjaiban változtatja meg az addigi életritmust és családszerkezetet.  Tekintsünk be együtt az új élethelyzet hozta ismeretlenbe, hogy könnyedén szállhass szembe a rád váró kihívásokkal.
Mentőcsónak.hu – interaktív szülői műhely az élet kihívásaira tervezve

Egész nap kertészkedős foglalkozások, ültethető képeslap és maggolyó készítés
Szamóca kiskertész-tanoda által szervezett foglalkozásokon saját tapasztalatainkat adjuk át a gyerekeknek: megmutatjuk nekik, hogyan tehetik zöldebbé környezetüket, miként termeszthetnek ők maguk egészséges zöldségeket, gyümölcsöket. Megismertetjük velük hétköznapi világukban rejlő lehetőségeket: hogyan lehet akár egy balkonládában, vagy az ablakpárkányon konyhakertet nevelni, milyen módon lehet zölddé varázsolni egy sivár falat vagy veteményeskertté, színes virágoskertté az óvoda és az iskola poros udvarát. Bevezetjük őket az újrahasznosítás rejtelmeibe: a környezetükben található, már nem használatos tárgyakból és a kidobásra ítélt hulladékokból hogyan lehet egyszerű kreatív alkotásokat létrehozni. Célunk: játékos kertészkedéssel megváltoztatni a gyermekek – és általuk szüleik – életszemléletét, egy zöldebb, környezettudatosabb életforma kialakítása érdekében, amelyben értéket jelent a saját kertben, saját munkával megtermelt biozöldség és az alkotás öröme fűből-fából-virágból és újrahasznosított anyagokból.

Egész napos gyerekmegőrző a legkisebbeknek és kézműves foglalkozás a nagyobbaknak a PÓTANYU jóvoltából
potanyu.hu, az interaktív bébiszitter lelőhely most előbújik az online csigaházból és igazi, offline gyerekmegőrzést vállal a Pici Piacon. Ha a picid nélkül szeretnéd körbejárni a piacot, bébiszittereink örömmel vigyáznak rá, vagy, ha szívesen találkoznál velünk, akkor is várunk szeretettel. Ez lesz csak az igazán interaktív!

Little Pink Photography: emlékek pocakban, kicsiben, családi körben
Olyan gyorsan telnek az évek, érdemes egy-egy pillanatot kiragadni, megőrizni és bekeretezni. A vidám piaci pillanatok megörökítéséről a Little Pink Photography gondoskodik.
Regisztrálj a standnál és Faragó Zitus fotós ajándékba készít rólatok egy csodás fényképet!
Itt találsz több információt: www.littlepink.hu

Helyszín: Central Passage (1061 Budapest, Király u. 8-10.)
Időpont: 2015. június 7. vasárnap 10-16 óráig