FELHÍVÁS A 15. ARC PÁLYÁZATRA – Magyar álom, közérzeti pályázat

„Miről álmodsz, és mekkorát?.. Arról, hogy a magyar foci méltó lesz régi nagy híréhez, vagy hogy minden korrupt fazont elszámoltatnak egyszer?… Mi van az álmodban: bor, búza, békesség? Haverok, buli, facebook? Szabadság, egyenlőség, testvériség? Vagy Isten, Haza, Család?  Magyarul álmodsz, vagy idegen nyelven? Van olyan, hogy magyar álom?… Vagy egyáltalán nem álmodozni kéne, hanem felébredni?”

Az ARC 15. felhívása az álmodozókat, az álmodókat, az ébredezőket és a nyitott szemmel járókat egyaránt pályázatra invitálja ezzel a felhívással: Mutasd meg óriásplakáton, számodra mit jelent az, hogy “magyar álom”!

Leadási határidő: 2015. július 21.

Az alkotói szabadság jegyében – mint minden évben, idén is – a felkínált főtémán kívül más ötlettel, témával is bárki szabadon pályázhat!

Rendhagyó kommunikációval hirdeti magát ezúttal az ARC pályázat. 30 ARC kiállító önkéntesen vállalta, hogy nem csak arcukkal, hanem álmaikat megosztva állnak ki az ARC értékei mellett a hirdetési felületeken. A MACI – Magyar Civilszervezetek és a MagNet Civil Kapcsolatok program együttműködésével, a társadalmi felelősségvállalás jegyében, a civilszervezetek kiemelt megvilágításba kerülnek az idei ARC-on.

A pályázati kiírásban külön felhívással fordultak a szervezők a civil szervezetek és a kreatív ügynökségek felé. Magyar Civilszervezetek közössége, röviden MACI, a szolidaritás, a gondoskodás, az odafigyelés, a közösségi lét alapfeltételei mellett áll ki, ezekért az értékekért dolgozik nap mint nap, ahogyan a MagNet Magyar Közösségi Bank is éppen a társadalmi igazságosságot igyekszik saját eszközeivel támogatni a civilek bankjaként.

arc15_sajto5

„Hétköznapi csodák” címmel ARC+ kamarakiállítás keretében 5-11 plakáthelyet biztosítanak a szervezők azoknak az alkotásoknak, amelyek a legszellemesebben, legkreatívabban mutatják be valamely civilszervezet munkáját, vagy egy-egy hétköznapi csodának tekinthető, konkrét eseményét. A civilszervezetek és kreatív ügynökségek egymásra találását egy civil rapid randi is segíti, ahol a kreatív szakma szívbéli szakértői felajánlással segíthet megmutatni fontos társadalmi ügyeket.


„Adj az ARC-ra, tegyél a cenzúrára! Támogasd a 15. ARC kiállítást!” kampány az Indiegogon

Az ARC nem szimplán egy kiállítás, hanem azok közössége, akik kiállnak civil ügyek, a szólás szabadsága, az átlátható pályázati rendszer, a nyilvános térben történő, elitizálódástól, egyoldalúságtól és belterjességtől mentes kulturális tartalom mellett. Erre a közösségre számít idén az ARC. Sajnos a céges támogatói oldalon mostanra megfogyatkozott a bátorság, tisztelet azoknak, akik továbbra is ARCostársaink. Közösségi adományozás keretében a szervezők azokhoz fordulnak ezért, akik továbbra is szeretnék óriásplakát kiállításként, köztéren megtekinteni a pályaműveket. 1500 forintos adománytól kezdve magasabb támogatói összegekre is számít az ARC. De már az is rengeteget számít, ha közösségi oldalakon osztja, aki tudja az Indiegogo kampányra mutató linket: https://www.indiegogo.com/projects/adj-az-arcra

A 15. ARC pályázat és kiállítás megvalósításában közreműködő ARCostársak: Mediaworks, HVG, Kreatív Csoport, DELL, Oázis Computer, Wacom, Relatív, Medence Csoport, Mandala Jógastúdiók és mások.

A pályázattal kapcsolatos minden információ megtalálható a www.facebook.com/arcmagazin, valamint a www.arcmagazin.hu weboldalakon.

Legyen véleményed! Alkoss! Pályázz!

Leadási határidő: 2015. július 21.