Black Cube Chocolate

Tóth Lilla a MOME tervezőgrafika szakán diplomázott idén, ezúttal egy különleges projektjét mutatjuk be, mely a grafika és a gasztronómia határvidékén evez.

2

“A budai Toldy Ferenc Gimnáziumba jártam hat évig, ahol rajzolni ugyan nem tanultam meg, de sok mást azért igen, amiért utólag hálás vagyok. Sokáig nem tudtam hol szeretnék továbbtanulni, de a családi háttér miatt mindig is volt bennem egy elég erős vonzódás a művészetek iránt. Az utolsó évben elnyertem egy ösztöndíjat a gimitől, aminek a segítségével érettségi után beiratkozhattam a Budai Rajziskola grafikus OKJ képzésére, majd a két éves kurzus befejezése után föl is vettek a MOME tervezőgrafika szakára. A tervezőgrafikán belül az új tipográfiai kísérletek mellett az olyan feladatok érdekelnek, amelyekkel más területek is bevonzhatók a technikai médiumoktól kezdve akár csoki készítésig” – mesél Lilla a grafikához vezető újáról.

8

A fekete kockák koncepciója az idén 100 éve kiállított Malevics-féle fekete négyzet apropóján született egy MOMÉs feladatkiírás keretében. A feketére színezett fehércsokoládé kockák egyedi szilikonformából lettek kiöntöve, a csomagoláson pedig fekete papírra nyomtatva jelenik meg a fekete színű grafika.

“Feltehetően a gyerekkoromban látott Csokoládé című film hatására fogalmazódott meg bennem először, hogy ha nagy leszek, szeretnék csokoládégyártással foglalkozni. Ezt idő közben elvetettem és inkább tervezőgrafikát kezdtem el tanulni, azonban az utóbbi időben elkezdett foglalkoztatni a gondolat, hogy a jövőben szeretném összekapcsolni a csokigyártást a grafikával és designer csokoládékat öntenék hozzájuk illő csomagolásban” – meséli Lilla a Black Cube projektet inspiráló emlékekről.

6Fotó: Szalay Krisztina