reBlup! Sails – Vitorlából babzsákfotel

Lassan 15 éve már, hogy megvarrták az első puffot a legismertebb hazai babzsákfoteleket gyártó cég, a Blup! műhelyében. A kis hazai vállalkozás az elmúlt másfél évtizedben dinamikusan növekvő, komoly céggé vált. Egyre több lakásban köszön vissza a mára tíznél is több különböző modellt felsorakoztató kollekció egy-egy darabja, rendezvényeken pedig már meg sem lepődünk, ha a pihenőben Blup!okon üldögélnek a látogatók.

reblup_sails_kids2

Minden vágyunk, hogy a forma, az anyag és a szín úgy találkozzanak a funkcióval, hogy szerethető és hazavihető tárgyak szülessenek. Az évek során számtalan rászoruló családon segítettünk egy-egy Blup! fotellel, vagy álltunk valamely nemes ügy mellé búrtoraink kölcsönbeadásával. Fiatal formatervező, vagy design-szemléletű tehetségekkel működünk együtt már több mint egy évtizede és reméljük, tesszük ezt még sokáig. – Lékai Tamás, a márka egyik alapítója

A közelmúltban hosszabb idő után újra ellátogattam a márka Dessewffy utcai bemutatótermébe, ahol – bár már nem is olyan új termék, én mégis most találkoztam vele először – megismertem az újrahasznosított anyagokból készült reBlup! kollekció foteleit, melyek ezúttal vitorlavászonból születtek. És mondanom sem kell, nagyon vagány darabok!

reblup_kikoto

A reBlup! kollekcióban találunk újrahasznosított katonai sátorlapból és postazsákból készült fotelt is. A kollekció különlegessége, hogy limitált példányszámú darabokat kínál, melyekből a “talált” anyagok egyediségének következtében nincs két ugyan olyan. Számomra azonban mégicsak a vitorlavászonból készült, Bermuda névre hallgató darabok lettek a kedvencek!

reblup_sail

reblup_sai1l reblup_sails_kids

A Bermuda egy igazi multifunkcionális forma, hiszen fotelként használva lábtartó rész is kialakul, elfektetve nagypárnaként, illetve a hátára állítva puffként is használható. De a fotel vagányságát mégiscsak az anyaghasználat és a vitorlák eredeti színe, festése és farkasfogas varrása adja. Kicsit olyan érzés – főleg így az ősz beköszöntével – mintha otthonunkba varázsolnánk egy pici darabot a Balatonból, ami egész télen emlékeztet minket, hogy milyen jó lesz újra meglátni jövő tavasszal a tó zöldeskék vízét.

reblup_sails2

A reBlup! kollekció limitált példányszámú darabjai megrendelhetők a Blup! webshopjában, de mivel minden darab különböző, érdemes személyesen ellátogatni a Dessewffy utcai bemutatóterembe, és kiválasztani azt az egy (vagy két:) igazit!