Leitz Icon – Profi címkék házilag

Különleges nyomtatóval rukkolt elő a közelmúltban az irodaszereket gyártó német Leitz. Az Icon névre hallgató kompakt hordozható címkenyomtató irodai és otthoni használatban is szuper kiegészítő. Nyomtathatunk vele borítékra címzést, névjegykártyát saját magunk, vagy különböző események vendégei számára, de egyszerűen megoldható vele az iskolás füzetek felcímkézése is, épp úgy, mint iratrendezők tartalmának jelölése. És ez csupán néhány ötlet, a számtalan lehetőség közül!

l05
Az Icon nem csak szép, de okos is: beépített Wi-Fijének köszönhetően vezeték nélkül csatlakozik számítógépünkhöz, emellett pedig – lévén szó praktikus mobil készülékről – saját mobilalkalmazással és tablatre készült appon keresztül is nyomtathatunk vele egyetlen gombnyomással öntapadó papír és műanyag matricákat rengeteg különféle méretben. A tervezők természetesen gondoltak a hordozhatóságra is, az Iconhoz csatlakoztatható speciális akkumulátornak köszönhetően úton-útfélen, rendezvényeken, egyszóval bárhol nyomtathatunk mobilkészülékünkről, ahol nem áll rendelkezésre áramforrás.

És ami a legjobb talán, hogy bár a felhasznált nyomtatópapír fogyóeszköz, festékpatronra azonban nem lesz gondunk, mivel a Leitz Icon hőpapírra nyomtat hőnyomtatással. A nyomtatóhoz számtalan speciális papírtekercs kapható. Létezik színes és fehér, műanyag és papír, öntapadós és sima. A különböző szélességű papírok különböző funkciókra alkalmasak, a szerkezet pedig levágja a matricát a kívánt méretre, a felhasználónak még erre sem kell gondot fordítania.

l02 l03

Nagyon klassz és logikusan használható az Icon alkalmazásának kezelőfelülete is. Az előre tervezett címkék mellett egyszerű drag & drop módszerrel szabadon dobálhatunk képet és szöveget a címkékre, elmenthetjük, kedvencekhez adhatjuk és később bármikor módosíthatjuk őket. Ráadásul – ez már tényleg a minden apró részletre kiterjedő német precizitás magasiskolája – az Icon alkalmazása beépített címjegyzékkel rendelkezik, így aztán elég egyszer megírnunk üzleti partnereink címzés matricáját, amit később bármikor előkaphatunk a listából!

l07

Ami pedig a kis nyomtató designját illeti – nos hát az olyan jól sikerült, hogy 2015-ben kiérdemelte a rangos Red Dot design díjat. A díj bírái így nyilatkoztak az Iconról:

“Ez a kis címkenyomtató olyan kompakt, hogy gyakorlatilag bárhol használható, ahol szükség van rá, így magas fokú kényelmet és szabadságot biztosít a felhasználó számára.”

A Leitz Icon nyomtató és a hozzá tartozó különböző papírkazetták megrendelhetőek a Leitz weboldalán, illetve a márka viszonteladóinál.