A DESIGN HÉT BUDAPEST 2015 sztárdesigner vendége Marti Guixé

A 2015. szeptember 25. és október 4. között zajló Design Hét Budapest spanyol díszvendégségének jegyében Marti Guixé látogat el Budapestre, aki egy személyben ötvözi Spanyolország világszerte elismert design szakmáját és varázslatos gasztronómiáját.

Marti_Guixe2

Marti Guixé művész / designer számára 
a design párbeszéd: felhasználó és funkció, forma és tartalom között. Tárgyai többsége nem teljes a végső tulajdonos közbeavatkozása nélkül: az órára magunk írhatjuk fel, mit jelképez számunkra a nyolc óra, irodabútorunk elemeit magunk válogathatjuk össze, lámpánk felületét magunk kapargathatjuk tetszés szerinti mintában áttetszővé. Alkotásai játékosak és elgondolkodtatók, kikényszerítenek bennünket passzivitásunkból és megkérdőjelezik a tárgyi világhoz való viszonyunkat is. Absztrakt koncepciók, tárgyak formájában – egyszersmind meglepően egyszerű és eredeti megoldások régi problémákra.

A világ egyik legismertebb food designerének számító alkotó a hagyományokhoz híven a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen tart előadást, melyet rövid prezentáció és fogadás követ a Mobili Maniaban. Mindezeken túl Marti Guixé több tárgyával közelebbről is megismerkedhetünk, hiszen alkotásaiból egy vállogatás szerepel az Iparművészeti Múzeumban berendezett Tapas című spanyol gasztro-design tárlaton, melynek finissage rendezvénye a Design Hét Budapest keretében zajlik majd.

71thEQDjD+L

Marti Guixé október 1-én csütörtökön, 15:00 órától tart előadást a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem Auditóriumában (1121 Budapest, Zugligeti út 9-25.). (Angol nyelvű előadás, a részvétel ingyenes.)

A sztárdesigner vendég tiszteletére szervezett fogadásra október 1-én csütörtökön 19:00 órai kezdettel kerül sor a Mobili Maniaban; kötelező regisztráció: info@mobilimania.hu.

A Tapas kiállítás finissage rendezvényére október 3-án 14:00-22:00 óra között kerül sor az Iparművészeti Múzeumban (1091 Budapest, Üllői út 33-37.), ahol addig hétfő kivételével minden nap 10:00 és 18:00 óra között látogatható.